Logotip Quincalla

“Ecodesign talks” al Barcelona Design Week

Avui comenta la Barcelona Design Week. I concretament, dijous tenen lloc els Ecodesign Talks. Us passo la info, tot i que sembla que ja no queden places ;-( Tanmateix és interessant donar un cop d’ull als ponents i comprovar com l’ecodisseny no pot faltar en un congrés de disseny a Barcelona. Esperem que en breu en formi part de manera transversal i no calgui parlar d’ecodisseny i sí de disseny social, global, lògic, just, sostenible… Disseny i punt!

La BCN Design Week, en el marc de l’EcoDesign Day, organitza una jornada de conferències i activitats de networking amb l’objectiu de debatre i destacar la importància de l’ecodisseny per al teixit socioeconòmic actual, així com la necessitat d’aplicar criteris de sostenibilitat en productes, processos, entorns i serveis.

L’EcoDesign Talks comptarà amb la participació d’experts i professionals en l’àmbit de l’ecodisseny i el medi ambient, que juntament amb els assistents exploraran nous conceptes claus per un replantejament de la sostenibilitat, i parlaran sobre diverses temàtiques, com ara l’ecoedició, ecoedificació, lighting, mobiliari, solucions urbanes, packaging o les
directives institucionals sobre ecodisseny.

Programa

09.30h – Benvinguda: Francesc Giró, adjunt a direcció de l’ARC, i Isabel Roig, directora general de BCD Barcelona Centre de Disseny.

09.40 h – Conferència Magistral:  “Beyond sustainability”:
Conferència a càrrec de Mike Pitts (Tecnologies Sostenibles al Chemistry Innovation Knowledge Transfer Network) iIgnasi Cubiñá (eco intelligent growth), experts en química ecològica i gestió de fluxos de materials. Els assistents tindran l’oportunitat d’explorar nous conceptes claus per a un replantejament de la sostenibilitat, des del propi disseny i concepció de qualsevol producte, a l’estratègia o la política a seguir.

Organitza:
BCD
Col·labora: ADI-FAD

11.00h – Taula rodona: “Disseny i medi ambient, conceptes indissociables”: Experts en medi ambient, dissenyadors i empresaris debatran sobre el disseny i el medi ambient com a conceptes indissociables. Els participants d’aquesta taula rodona seran Guillermo Arquer (Hostal Empúries), Petz Scholtus (Pöko Design),  Pere Pous (lavola), Salvi Plaja (Santa&Cole), i  Pilar Chiva (Agència de Residus de Catalunya) com a moderadora.

Organitza: BCD

12.00hEcoNetworks: la primera edició d’aquestes trobades anuals es duran a terme en el marc de la plataforma BCD EcoDisseny, que comptaran amb la participació d’empreses, consultories, estudis de disseny, agents i plataformes d’experts per tal d’intercanviar informació i oferir orientació i suport per a integrar criteris ‘eco’ en les seves pràctiques.

Les temàtiques plantejades per a les taules d’experts d’aquesta primera edició són: ecoedició, ecoedificació, lighting, mobiliari, solucions urbanes, packaging i directives institucionals sobre ecodisseny.

Organitza: BCD amb el suport de l’ARC, Agència de Residus de Catalunya (Departament de Territorialitat i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya).

13.30 – 13.45 – Cloenda amb l’Assumpta Farran, Directora General de Qualitat Ambiental, Departament de Territori i Sostenibilitat

Lloc:
Palau Robert

Més informació sobre el Congrés la trobareu a http://www.barcelonadesignweek.com

 


Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *