Logotip Projectes

Continguts i disseny de l’estand sobre economia circular a la 080 Fashion Week

La darrera edició de la 080 Fashion Week no va ser com les anteriors. Per primer cop, l’economia circular va centrar el discurs i va aconseguir que dissenyadors de moda com Fermin+Gilles  s’atrevissin a dissenyar outfits amb roba ja existent. El 28 d’octubre de 2022 es va celebrar la 080 Reborn, la primera passarel·la de roba de segona mà (en el marc de la 080 Fashion Week, ja que de passarel·les de segona mà se n’han fet diverses). El resultat? Res a envejar a una de roba ‘nova’. Aquest vídeo n’és una prova. 

Si cada cop es produeix més roba, més barata, més injusta… Roba que a més dura menys i no ens acabem posant (el 40% de la roba de l’armari no la fem servir)… I que a més només reciclem en un 1%… Tot això contaminant i generant desigualtats a nivell mundial… Està clar que la clau és produir menys, millor, de manera més lenta… i tot el que ja s’ha produït, reutilitzar-ho! I per què no, per fer outfits únics i que poden marcar tendència.

La 080 Reborn neix en un marc propici: el Pacte per a la moda circular. L’Agència de Residus ha participat activament en l’impuls del El Pacte per a la Moda Circular. Signat al maig de 2022, el Pacte és un compromís voluntari entre institucions i empreses de les diferents baules de la cadena de valor tèxtil de Catalunya que facilita la incorporació de mesures de circularitat, l’impuls de projectes col·laboratius i la millora de la competitivitat del sector. Aquesta iniciativa sectorial és una de les accions pilot d’economia circular triades per la Unió Europea dins del projecte Interreg Europe CircE pel seu caire innovador i el seu potencial de reproduir-se en altres territoris.

Per explicar aquest Pacte així com la importància de canviar l’actual model de la indústria de la moda, vam treballar conjuntament amb l’Agència de Residus un estand a ubicar en les instal·lacions de la 080 Fashion Week. L’encàrrec va ser concebre, dissenyar i produir l’espai (i aquí vaig comptar amb Freewindi Design) i crear els continguts. A més, tot allò produït havia de ser reutilitzable i itinerant. El resultat va ser un estand on es concentrava el per què cal canviar el model actual de la indústria de la moda (amb relat i dades locals i internacionals) i com fer-ho (on el Pacte i la visió circular de la moda eren el punt central). 

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *