Logotip Quincalla

Trona IKEA versus trona Stokke

Quan seure un nen en una cadira no ha de ser tan car
(*Post recuperat! Fa 2 anys, aproximadament, vaig escriure el post que ara re-escric en base a l’experiència com a usuària d’una trona de disseny Stokke)

* Després de dos anys de comptar amb una cadira semblant al disseny d’Stokke, volia fer un petit apunt. A nosaltres no ens ha funcionat! Estèticament és molt maca, de fusta, amb un coixí de colors, no ocupa massa espai, es pot fer servir durant tota la “vida útil” d’una persona… Però més enllà de que ens serveixi quan el nostre fill tingui 5 ó 6 anys, he d’afegir que ara mateix i fins ara, d’útil, no ho ha estat gaire. L’Aran, un cop ha trobat el “truquillo” se surt fàcilment i a més ara hi puja i pot caure… I encara més: no té safata i això moltes vegades és un gran handicap. En canvi, la trona de l’IKEA, unes 20 vegades més barata… ens ha funcionat perfectament. Té safata extraïble, les potes es poden treure i per tant és fàcilment incrustable en el maletero, també pots portar-te només la part de la cadireta (funciona sola), els nens es lliguen i els resulta difícil escapar, no és escalable, i si es pinta o taca, no passa res! El preu és un element important a l’hora de comprar productes, i més en el cas dels nens… però és que en el cas de la trona de l’IKEA  la relació qualitat-preu és inigualable! Ara, després  d’uns mesos i amb un fill “escapista” hem robat la trona d’IKEA als avis i aquests tenen ara la “trona de disseny”, com diuen ells. Estan apunt de cremar-la… però la guardarem per quan l’Aran tingui 6 anys. Esperem que llavors ens sigui útil… com a bon disseny de trona que se suposa que és. Potser llavors l’Aran seurà en una cadira normal, ben dissenyada… i que ja tenim a casa!

A continuació, el post original escrit l’1 d’agost de 2011.

El dissenyador Guillaume Bouvet sorpren amb el seu disseny “Taula AZ”, una taula adaptable a les edats dels més petits mentre que es fan grans. No és la primera vegada que sento a parlar d’aquestes taules, però en aquest cas destaca el seu fàcil muntatge i desmuntatge sense necessitat d’eines. A més, un cop desmuntada ocupa molt poc espai, aspecte realment important atès la petita dimensió dels pisos actuals (com és el meu cas). Com deia, aquest escriptori es pot ajustar a l’edat del seu usuari, en funció de la seva altura i de les seves necessitats. A més, no és només un escriptori, també incorpora una pissarra magnètica. Darrerament cerco dissenys que pugui fer servir per al meu fill Aran (encara té dos mesos) per aprofitar al màxim l’espai (apilables), allargar el seu ús en el temps (resistent i atemporal) i satisfer les diverses necessitats que ell tingui (multifunció), que canvien en el temps i que per tant necessiten de productes que també ho facin. La “Taula AZ” n’és un exemple clar com també ho és la cadira Stokke, que ja tenim!

De totes maneres, pel que fa al disseny d’en Bouvet, no he trobat referències clares sobre la tipologia de fusta i el material emprat en la seva fabricació, així com detalls del seu procés de producció i distribució… Llàstima perquè sinó aquest seria un escriptori “de la A a la Z”. Aquí teniu un vídeo del seu muntatge.

Imatges de la “Taula AZ”

 

 

 

 

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *