Logotip Projectes

“Enlaira’t” per la bona qualitat de l’aire de la teva ciutat

Com comunicar un projecte sobre contaminació atmosfèrica i qualitat de l’aire dirigit a més de 300 estudiants de 10 instituts de la ciutat de Barcelona? Aquest va ser el repte que em va plantejar la Plataforma per la Qualitat de l’Aire que havia rebut el finançament necessari de La Filadora per tirar endavant aquest projecte centrat en l’educació ambiental i la qualitat de l’aire. Eduxarxa va elaborar uns materials didàctics, un espai web i va encarregar una imatge gràfica pròpia i específica per Enlaira’t.

A partir de l’encàrrec inicial vaig centrar la meva feina en l’elaboració d’un Pla de Comunicació a mida per identificar el públic, els canals, els missatges clau i la relació amb mitjans. També vaig gestionar les xarxes socials (amb un hashtag específic, #enlairat2018) durant el projecte, creant i dinamitzant una específica a instagram (@enlaira_t) on s’han publicat 108 entrades i es compta amb 132 seguidors i seguidores. També he contactat amb diversos mitjans que han fet possible certa repercussió del projecte. A continuació alguns dels més destacats, més enllà de l’aparició en nombrosos mitjans audiovisuals:

D’altra banda, vaig considerar indispensable comptar amb productes audiovisuals propis que expliquessin el projecte i el fessin arribar al màxim de persones possible. Per fer això vaig contactar amb en Jordi Flamarich que ha fet possible l’elaboració d’una desena de càpsules audiovisuals que permeten entendre el projecte en pocs minuts i que han fet possible la seva difusió per xarxes i altres canals en qüestió d’hores. En aquest article ‘Cobertura MoJo del projecte Enlaira’t’  podreu saber com ho ha fet. Ha estat tot un encert treballar plegats. Gràcies Jordi!

Durant el primer mes vàrem realitzar 10 sessions en els 10 instituts escollits de la ciutat de Barcelona (de 8 districtes diferents). Vaig assistir a moltes d’aquestes sessions, fent un cobriment en xarxes i acompanyant a en Jordi Flamarich per a la definició dels continguts i guions dels vídeos. Aquestes sessions van ser dinamitzades per l’Alexandra Farbiarz, comunicadora i divulgadora ambiental que ha coordinat tot el projecte.

Finalment, després de dos mesos de recerca per part dels instituts participants, es va celebrar el Congrés d’Enlaira’t. En aquest article que vaig escriure es resumeix el mateix així com els experts participants al llarg del projecte.

Projecte Enlaira’t 2018: 

Resum del Congrés Enlaira’t 2018:

Entrevistes Enlaira’t 2018 a estudiants:

Entrevistes Enlaira’t 2018 a experts:

 

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *