Logotip Projectes

Assessorament ambiental en l’exposició ‘Menja, Actua, Impacta’

Una exposició sobre Alimentació saludable i sostenible al Prat de Llobregat

Fundesplai va inaugurar el mes de novembre l’exposició ‘Menja, Actua, Impacta‘ als nous equipaments de la seu de l’entitat al Prat de Llobregat. La visita ofereix una visió dels reptes de l’alimentació actuals, com el malbaratament alimentari o la reducció del consum de proteïna animal, que cal afrontar per arribar a una alimentació saludable i sostenible. És, tal com diuen a Fundesplai, molt més que una exposició. MENJA ACTUA IMPACTA és un projecte que es desenvolupa en 5 espais distribuïts en 1.500 m²:

  1. Una immersió a ritme de rap en l’important paper de l’alimentació en la gran crisi social i climàtica a la que ens enfrontem.
  2. Un espai expositiu per descobrir els 5 reptes més importants de l’alimentació sostenible.
  3. Un espai de reflexió per comprovar que les nostres decisions compten i tenen impacte.
  4. Un “mercat de solucions” per explorar el què s’està fent i el que tu pots fer.
  5. Un espai interactiu perquè expressis les teves opinions i els teus compromisos.

Més enllà de ser una exposició sobre alimentació sostenible i saludable, ‘Menja, actua, impacta’ és un projecte educatiu, un programa digital amb un munt de continguts divulgatius que esperem que siguin del teu interès i un programa d’esdeveniments, xerrades, cursos, tallers, etc.

Vivim una emergència climàtica, social i sanitària que posen en perill el present i la vida futura. L’exposició ens convida a mobilitzar-nos i comprometre’ns per millorar les opcions alimentàries com a palanca de canvi cap a un demà més saludable, just i sostenible.

Aquesta soc jo al costat del vídeo on explico opcions per comprar fent servir menys envasos.

Aquest és el vídeo que acaba de donar relat al contingut d’aquest espai dedicat a reduir envasos.

 

 

 

 

 

 

 

 

En aquest link podeu probar informació detallada sobre l’entrevista gravada que em van fer. 

Assessorament sobre continguts relacionats amb els residus d’envasos generats amb el model alimentari

He pogut participar en l’elaboració de continguts de l’àmbit 2, concretament de la instal·lació dedicada als envasos associats a la conservació, distribució, emmagatzematge i venta de menjar. A partir del meu feedback i de treballar-ho amb l’equip de l’exposició, el resultat ja es pot visitar. Com poder menjar sense consumir tants envasos (sobretot, plàstic), com fer la compra de menjar i comprar només menjar (sense plàstic ni cap altre material afegit)… aquests i altres continguts es poden visitar fins el juliol del 2023. A continuació, el vídeo introductori de l’exposició, molt impactant i emocionant: el rap de l’alimentació!

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *