Logotip Quincalla

Una segona oportunitat

Aquest post serà molt breu. De fet, és la continuació de T300, la peça clau de la nova botiga de CAMPER. A través del post de Resseny, he tingut accés al vídeo que explica el projecte de la botiga de Camper del Triangle. No us el podeu perdre! En moments de crisi econòmica i social com l’actual, és un “chute” d’energia i optimisme comprovar que el disseny pot i ha de tenir una potent vessant social. El disseny ha de millorar el món. Donar l’oportunitat a gent en exclusió social a reintegrar-se, a demostrar que saben fer coses, que encara poden aportar el seu granet a la societat… Restes de fustes i altres materials trobats pel carrer, subproductes industrials del propi CAMPER, un grup de “treballadors” de la Fundació Arrels, un dissenyador industrial convençut de la vessant social de la seva feina i una empresa, CAMPER, que aposta per un canvi de model. Un bon cocktail que ha donat lloc a una botiga agradable, còmoda, amb història, amb ànima… i que a més, et permet comprar més tamburets que la Fundació Arrels continuarà produïnt, donant feina així a persones en risc d’exclusió. Un projecte, doncs, que no acaba aquí.

Materials recuperats, persones recuperades. Tots es mereixen una segona oportunitat. I més ara. Si no sóm capaços de crear i promoure projectes així, ens enfrontem a la inseguretat, la delinqüència, la pobresa extrema… als nostres carrers. Si el disseny no integra la vessant social i l’ambiental, el carrer deixarà de ser un lloc de trobada… serà un lloc de supervivència. Posem una peça T300 a les nostres vides!

 

Camper Together Curro Claret & Arrels Fundació from Raul Cuevas on Vimeo.

 

This Article Has 1 Comment
  1. Ton Aymemí

    Bona nit Ana. Breu però interessant. No coneixia el vídeo i m’ha agradat molt, entre altres coses perque s’expressa en la mateixa línia de simplicitat del propi projecte. Disseny de primera, però amb molta profunditat. Ha de ser així com es transformen les coses. Gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *