Logotip Quincalla

Wiona, molt més que uns bolquers biodegradables

Abans que l’Aran nasqués, vam anar a algun curs sobre bolquers de tela. Sabíem que no volíem utilitzar els bolquers “habituals” (és a dir, no biodegradables i amb químics perfumadors i antiolors). Així que vam investigar… i la primera opció van ser els bolquers de tela. En alguna xerrada vam descobrir que n’hi havien de molts tipus diferents i que molta gent els fa servir de manera habitual. Però no ho vam veure clar. Tenir un fill ja ens suposava massa novetat com per experimentar, almenys els primers mesos. Ja ho provarem més endavant… i vam comprar només un parell (diuen que amb uns 12 en tens prou!). El benefici econòmic està clar, si realment els fas servir… però com no ho veiem clar, vam continuar buscant.

I llavors vam trobar, en el mateix lloc on vam fer els cursos dels bolquers i els foulards (Ecotendencia.com), uns bolquers amb tots els components naturals i a més, biodegradables! Les dues preocupacions que teníem: evitar tants químics en la pell de l’Aran i no generar un residu tan difícil de descomposar com un bolquer… Wiona n’era la resposta. Cars, sí! Difícils de trobar. Però ho vam tenir clar.

Després de 16 mesos fent servir aquests bolquers, no podem estar més contents. Culet sa! Planeta sa! A més, això no acaba aquí. Els wiona venen en caixes de 48, separades en dos sub-paquets de 24. Però aquestes capses de 24 no són de qualsevol manera. Et permeten tenir molts boquers en poc espai (i això va genial a l’escola bressol, per exemple) i endreçats; i un cop acabats els 24 bolquers, les capses es poden plegar fàcilment i guardar en qualsevol lloc. O bé, fer servir com a: capsa per pel·lícules (té la mida perfecta), per endreçar coses a la cuina, a l’estudi, a la feina, al lavabo; per guardar llibres, per enviar roba a Grownies.es… Les vaig repartint, la gent les veu i li agraden. A més, tenen un costat més baix (que permet veure què hi ha adins) i un foradet per agafar-les. Una amiga també les fa servir de joguines. Les capses lligades entre sí donen lloc a un tren únic, que a més pot ser decorat pels nens (ja que són de cartró blanc).

I, finalment, la capsa gran (on hi van els dos paquets de 24) l’he fet servir per guardar roba de l’Aran (pel següent)… ja que un cop oberta es pot tornar a tancar fàcilment i es pot agafar per una nansa. I com aquest ús, molts d’altres.

Bé, fa molt de temps que tenia ganes d’escriure aquest post. Una oda a un bolquer que va més enllà. S’agraeix trobar-te de tant en tant amb productes que han pensat en tots els detalls, per facilitar-te el màxim la vida i impactar el mínim a nivell ambiental. Uns bolquers millors per a ell: tant ara com en el futur. Quan l’Aran tingui 30 anys més, els seus bolquers ja no existiran (mentre que uns bolquers “habituals” poden trigar entre 250-500 anys en descomposar-se!). Només cal fer un càlcul menor: uns 6 bolquers al dia x 365 dies que té l’any + 120 dies (4 mesos) = 480 x 6 = 2.880 bolquers!!!! No cal afegir res més.

Suposo que en breu deixaré de parlar de bolquers, de joguines de fusta, de menjar ecològic per a nens… De moment, però, de tant en tant caurà algun post sobre el tema. Quan tens un fill se’t desperta una curiositat constant per saber com afecta l’entorn en el teu fill… i això et fa aprendre molt sobre com t’afecta a tu. Tot i que, malauradament, acabem relativitzant moltes coses. El dia a dia pot amb nosaltres i al final, tot és un equilibri. Buscant-lo, però, s’agraeix un producte com Wiona.

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *