Logotip Projectes

Concepció, elaboració de continguts i dinamització de Webinars sobre comunicació ambiental des de les administracions

 Concepció, disseny, desenvolupament i dinamització d’uns webinars específics sobre comunicació ambiental a l’administració pública, per encàrrec de la Diputació de Girona.

En l’actual context d’emergència sanitària i climàtica, es necessiten recursos, inspiració i solucions co-dissenyades per sensibilitzar a la ciutadania. Ja són dècades treballant en l’àmbit de l’educació ambiental i la feina feta ha permès crear una base de coneixement i implicació sobre la qual construir noves maneres de generar relat i de fer-lo arribar per provocar canvis reals. 

La pandèmia de la Covid-19 ens ha obligat a reinventar la manera en què ens organitzem i comuniquem, i això esdevé una oportunitat per experimentar amb noves eines virtuals, fins ara poc utilitzades o fins i tot desconegudes, i que ara obren tot un ventall d’opcions a la participació, comunicació i educació ambiental.  

Però quan arriba el moment de formar i donar pautes concretes als tècnics i les tècniques d’educació ambiental i de participació de l’administració, costa aterrar els conceptes globals en accions viables i eficaces

Aquest projecte dona resposta a aquesta necessitar amb unes sessions en format de webinars que permetin als i les assistents mostrar els seus grans reptes, per treballar-los de manera participativa i poder, entre sessió i sessió, generar solucions específiques a cadascun d’aquests reptes

Es tracta d’un disseny i plantejament ambiciós que tracta de trobar respostes de manera compartida però sobre casos concrets, cosa que no ha donat mai temps de fer ni s’ha trobat la manera de treballar. Ara que la sessió és online i que es pot plantejar un format en diverses sessions, es pot donar una oportunitat de no només ser inspiradors sinó també ajudar a passar a l’acció amb les eines més idònies en cada cas. 

Per donar resposta de la millor manera possible als reptes plantejats he comptat amb el suport d’Espai TReS pel que fa a l’assessorament d’eines de participació i acompanyament a la seva gestió activa, i de Jordi Romero pel que fa a eines de màrqueting i comunicació a aplicar en cada cas. 

Tots els materials endreçats es poden trobar aquí: https://www.diba.cat/es/web/xarxasost/divendres-amb-futur-2021

Primera sessió de treball centrat en el repte de l’emergència climàtica.

A la primera sessió es va treballar amb una pissarra interactiva (un Klaxoon) on es van posar en comú els reptes i es van escollir aquells més prioritaris per tothom: Com comunicar els beneficis de la biodiversitat?, Com treballar el civisme pel que fa a la gestió de residus? Com comunicar l’economia circular i la prevenció de residus?

Sessió final de posada en comú com respondre als reptes amb projectes concrets.

Aquests webinars han estat el punt de partida d’un procés compartit, lidera per la Diputació i tots els Ajuntaments interessats, per poder concretar estratègies per comunicar des de la sostenibilitat de manera innovadora i eficaç. Això és un dels millors resultats esperables: haver iniciat un procés col·laboratiu que perdurarà en el temps!

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *