Logotip Quincalla

We eat water. Mengem més aigua de la que bevem

Avui és el dia Dia Mundial de l’Aigua. Des del 12 de març s’ha desenvolupat el 6è Foro Mundial del Agua 2012. Diversos governs, agències humanitàries i experts de tot el món s’han reunit entorn el repte actual d’accés a l’aigua i sanejament. En aquesta trobada s’ha enfocat principalment la temàtica sobre l’aigua i la seguretat alimentària:  som uns 7.000 milions de persones a alimentar, i les previsions ens acosten a valors de 2.000 milions més l’any 2050. I per què parlem d’aliments si estem parlant d’aigua? Doncs perquè tot i que no en siguem massa conscients, “mengem més aigua de la que bevem”. Produir 1 kg de carn de vacum, per exemple, consumeix 15.000 litres d’aigua; i 1 kg de blat requereix 1.500 litres.

És a dir, tots aquells aliments que consumim diàriament requereixen grans quantitats d’aigua per ser produïts. Depen d’on hagin estat cultivats, del clima, de l’època de l’any, de la tècnica de cultiu o cria, etc. Parlar de l’aigua que consumim cada dia per mantenir el nostre estil de vida, és parlar de petjada hídrica: l’aigua necessària per produir tot allò que consumim, i no només aliments, és clar. Podreu trobar molta informació al respecte en aquests links, que he trobat especialment gràfics i interessants, atès l’anàlisi de cicle de vida acurat que incorporen:

Avui, en motiu d’aquest Dia Mundial de l’Aigua, la Fundació We are water de Roca presenta l’aplicació We eat water, descarregable només per a smartphones d’Apple (de moment). Aquesta aplicació presenta més de 100 receptes del món acompanyades del càlcul de la seva petjada hídrica així com una relació de tots els ingredients i de la seva petjada hídrica associada. Els diners recollits amb aquesta aplicació es destinaran a projectes de la Fundació We are water per a contribuir a un major accés a l’aigua per part de tothom. Aigua per a tots! Aigua de qualitat per a tots!

Llàstima que encara no estigui per a Android! Si tens un i-phone, descarrégate-la! Val la pena! I aprofita per disminuir la teva petjada hídrica!

 

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *