Logotip Quincalla

Trencar d’una cullerada, proposta de packaging per a sabó de roba

a83ee7446faa5960f672fa7f4ccd9522

Imagineu un packaging de sabó per a rentar roba que sigui de cartró. Fins aquí, res a destacar. Molts dels que coneixeu ho són, tot i que les tires  per agafar-los són de plàstic i tenen alguna peça metàl·lica. Seguim.

Imagineu un packaging de sabó de roba que sigui de cartró i no vagi imprès en múltiples colors. Imagineu un disseny senzill i net. Això ja costa més. Quina marca s’atreviria a posar al mercat un sabó en un packaging ‘poc atractiu’? Seguim.

Imagineu un packaging de sabó de roba que no necessités una cullera addicional, sinó que aquesta estigués integrada en el propi packaging i que, a més, fos de la mida suficient per a rentar. Ni més ni menys. Seguim.

Imagineu un packaging de sabó de roba que un cop es queda sense sabó, pot ser reomplert, o en tot cas, es pot reduir a un mínim volum fàcilment reciclable en el contenidor del paper.

Es tracta de la proposta ‘Tear off a Scoop’ de Yang Guo, Giaoge Yang i Wenju Wu. Una proposta atrevida, intel·ligent, atractiva i poc pretenciosa. Potser també poc realista, de moment. Cal trobar la marca que aposti per aquest disseny. Ara que reomplo sempre el mateix packaging, resultaria encara més ideal que aquest packaging el pogués ficar a la motxilla sense ocupar massa espai i reomplir-lo múltiples vegades en la botiga de sabó a granel.

Trobo, però, que aquest disseny no resol diversos temes. Potser tampoc ho pretenia fer, de moment. D’una banda, es queda obert sempre, un cop treus la cullera (que es retalla al llarg d’uns punts indicats en el packaging). Això no acaba de ser pràctic i menys si la teva intenció és reomplir-lo. D’altra banda, no compta amb cap nansa que permeti traslladar-lo de la botiga a casa, per tant, caldrà comptar amb un altre ‘envàs’ que ens permeti traslladar-lo fins a casa (una bossa de plàstic, en el pitjor dels casos). Finalment, el tema del disseny gràfic. És minimalista i això el fa atractiu, però no respon a cap marca existent. I el que seria idoni és que les marques actuals apostessin per aquests envasos enlloc de veure’ls com simples conceptes que mai es podran produir de manera final. Per tant, trobo que serà difícil deixar de comptar amb la informació bàsica que acompanya un sabó de rentadora i dels colors que normalment es fan servir. Això sí, es podrà comptar amb tintes vegetals i amb un disseny gràfic diferent, més atractiu i menys impactant.

* Disseny trobat a l’instagram de @ecominds.

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *