Logotip Quincalla

Vacances, temps per a l’entropia horària… i mental

Avui començo vacances. Quatre setmanes (que no són poques) per desconnectar… o per re-connectar.  Temps per pensar, o per no-pensar. Per jugar i re-cordar qui som. Per posar les “coses a puesto” i deixar espais buits per omplir o no. Temps per estimar i ser estimada. Temps per l’entropia horària…


Fotografia de portada de Jessica Hans

El setembre serà un més mogudet. Comencem escola bressol, per primer cop a les nostres vides (a la seva vida), i continuem treballant en un entorn d’atur i crisi social, econòmica i ambiental. Les perspectives no són bones, però poden ser encara pitjors? Hem tocat fons? Avui, a la Contra de la Vanguardia en Camille de Toledo deia: “El segle XX va començar amb la pregunta: què cal fer?. I el XXI amb aquesta: què hem fet?” Espero cercar i trobar respostes a la segona pregunta… però més que respostes, espero trobar propostes, accions, projectes. Hem analitzat prou el que ens ha passat i encara no ho entenem o no ho volem entendre. I si ens adaptem, acceptem el que ha passat, i proposem canvis? Però cal ser valent (i això m’ho aplico a mi mateixa, ufff) … Cal noves visions, cal re-pensar el nostre futur, re-dissenyant el nostre present (no podia deixar de parlar de disseny, és clar!).

Així, el curs que ve tinc tantes coses al cap per fer i proposar… això m’il·lusiona. M’emociona pensar que les idees ben implementades poden canviar les nostres vides. Cal, però, molta molta feina. En sóc conscient. Els malabarismes estaran a l’ordre del dia: vida familiar, professional, social… i “esasotrascosasquehacenquetodotengaaúnmássentido”. Conciliar-ho tot? Ho intentarem, i en el procés, aprendrem a prioritzar (assignatura pendent, en el meu cas) i a gaudir del propi camí!!!!

No podia deixar de compartir més imatges… Perquè els contrastos són la base de la inspiració… de la crítica a l’adoració. D’una imatge de Martin Parr (ahir vaig anar a la seva exposició de fotografia al CCCB) que genera rebuig i reflexió; a una imatge de Jacques Henri Lartigue (que ja vaig publicar fa un parell d’anys, però m’encanta!) que convida a relaxar-se, mirar endavant, pensar i agafar oxigen (o2Spain, no podia tampoc faltar en aquest post de comiat pre-vacacional).

Martin Parr. Chinease Beach (no espero ser-hi mai)

Jacques Henri Lartigue. Hendaia (hi serem en uns dies…)

Així, bones vacances des d’aquest espai íntim i compartit, Quincalla.org … El bon disseny + creativitat + COsociety + innovació + COl·laboració +  sostenibilitat + COmunicació + COnnectivitat… hi seran de nou al setembre, en un continu procés de cerca de propostes i projectes emocionants, compartits i, sobretot (i espero que), ben dissenyats!

 

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *