Logotip Quincalla

Urban-Block, una vorera per no perdre ni gota d’aigua

Sector: Aigua i residus.
Sóc un ecodisseny, perquè… recullo i filtro l’aigua de pluja, fent possible el seu emmagatzematge i posterior ús.
Qui m’ha dissenyat? Les empreses sevillanes Prototec i Emaplicada.
Estic a la venta? Encara no. Aquest producte es troba en procés de disseny i perfeccionament. Tanmateix, l’ús de materials reciclats i la senzillesa del seu disseny preveuen que el seu preu resulti molt competitiu.Què sóc? Un límit de vorera que filtra l’aigua acumulada a les calçades dels carrers, reconduint-la a cisternes subterrànies per al seu posterior ús en la neteja de carrers, rec de parcs i jardins, fonts públiques, etc.Urban-Block funciona de la següent manera. En primer lloc, recull l’aigua de les calçades (principalment, aigua de pluja), evitant així que aquesta arribi al clavegueram públic. Un cop recollida, la filtra a partir d’un sistema de filtratge que consisteix en materials porosos i resines ecològiques que permeten el bloqueig de partícules a partir de 0,5 centímetres de diàmetre. Aquesta aigua filtrada és reconduïda mitjançant una canalització interna de l’Urban-Block a cisternes subterrànies de la ciutat. D’aquesta manera, l’aigua es pot emmagatzemar lliure de residus sòlids i sense necessitat de ser depurada per al seu posterior ús.

En quina fase sóc més sostenible? Per què?

Extracció de materials: Ja que aquest producte està fabricat exclusivament a partir de materials residuals de la construcció. Això fa possible que els seus costos siguin més reduïts, a més de fer possible la reutilització de runes.

Ús: Més enllà de la seva funció principal, la recollida i filtratge d’aigua de les calçades; Urban-Block ha estat dissenyat de manera que es pot connectar fàcilment amb d’altres estructures urbanes ja existents com rotondes, edificis públics i canalitzacions de tot tipus. La seva versatilitat, doncs, està assegurada.

Urban-Block ha estat i està subjecte a un important procés de I+D… Per a més informació, trobareu l’ecodisseny complert a Sostenible.cat.

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *