Logotip Quincalla

Tecnologia punta + empresa social = benefici comú i co-disseny

En què poden col·laborar una empresa, Inspecta, que desenvolupa i comercialitza aplicacions de visió artificial; amb Formació i Treball (FIT), que es dedica a la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social? Com poden dos empreses tan diferents trobar un interès comú? 

inspecta3
Inspecta havia de canviar d’oficina… era qüestió d’un parell de mesos. Buscaven un espai més ampli, amb llum natural… però els hi faltaven tots els mobles. Tots! “Bé, anirem a l’IKEA… bueno, bonito, barato”. Va ser llavors quan Inspecta va conèixer el projecte de FIT, que entre moltes altres tasques recull mobles, els restaura i els torna a vendre, a preus molt competitius. A més, ofereixen “oficines a la carta”, oficines senceres en pack. “Volem 12 taules, cadascuna amb el seu book, 4 armaris i 6 cadires (sense rodes)”. FIT anava a buidar una oficina en breu, i tot va coincidir. A més a més, des del FIT els hi van guardar tots els mobles fins que els van necessitar (servei de magatzem), els hi van arreglar i els hi van portar en camió fins a l’oficina el dia del trasllat. Un bon servei que ha implicat un estalvi econòmic considerable: finalment s’ha dedicat d’un 20% del pressupost inicialment previst per a “nou” mobiliari. A més, aquesta col·laboració ha suposat ingressos per a una empresa com FIT, dedicada a la reinserció sociolaboral, on unes 90 persones realitzen el seu itinerari d’inserció laboral.

Segurament, són moltes les empreses que com Inspecta no havien valorat la possibilitat de contractar els serveis del FIT, però simplement per desconeixement. Setmanes després de la mudança, Inspecta compta amb una oficina on totes les taules són iguals, i estan en bon estat; i tot per un preu molt competitiu. Co-dissenyar una oficina és possible estalviant costos, reduint el consum de matèries primeres, minimitzant la generació de residus i generant llocs de treball a persones en risc d’exclusió. Inspecta i FIT han col·laborat i ambdues han sortit guanyant.

 

*Post escrit en col·laboració amb Inspecta i Formació i Treball.

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *