Logotip Quincalla

Tecnologia per a tothom: una tablet amb manovella

La segona setmana de gener, es van presentar més de 50 noves tablets en el Consumer Electronics Show (CES) de Las Vegas (Estats Units) . Però només una d’elles està a l’abast de tothom. Es tracta d’una tablet de 8 polzades dissenyada per fer arribar l’educació a les regions més pobres del món. Es coneix com a XO 3.0. És de color verd i blanc. Funciona amb manovella i ha estat dissenyada per l’organització no lucrativa One Laptop Per Child (OLPC), que l’any 2008 ja va sorprendre al món amb l’ordinador portàtil XO.

Aquest nou dispositiu podrà ser utilitzat fins i tot per nens de 5 cinc anys i el seu objectiu és “oferir un entorn de baix consum energètic i baix cost per a l’educació”, tal com aclareix el director de tecnologia de OLPC, Edward McNierney.

Encara s’està treballant en el prototip, afegint funcionalitats que el faran encara més eficient i accessible. El disseny enfocat per a l’altre 90% de la població ens recorda que, en realitat, la major part del disseny i dels productes fabricats estan dirigits només al 10% de la població mundial. Les iniciatives que dissenyen i fabriquen productes de baix cost, eficients i que permeten accedir a les persones amb menys recursos a aspectes tan importants com l’educació, són un pas endavant en direcció al bon disseny, que millora la qualitat de vida del major  nombre de persones possible. No és la primera que he volgut dedicar un post a Quincalla sobre el Disseny per a l’altre 90%,  i de fet hi ha algun post dedicat a altres dissenys com Nokero N100, la bombeta solar a l’abast de tothom.

Vist a Technology Review.es.

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *