Logotip Quincalla

Què és un ecòfon?

images (1)Quan un producte té història, deixa de ser un producte oblidable. Quan està lligat a una experiència personal, una anècdota, un repte superat; deixa de ser únicament un producte i passa a ser un relat, un company de viatge, un producte que no passarà de moda, un més a casa. Aquest és el cas de l’Ecophonic, un altaveu de fusta que permet ampliar el so del nostre smartphone sense consumir energia.

imagesEcophonic són ‘Malés – Sergio – Juan Carlos – Fernando – Javier – Mayte – Cathy – Carlos’; i de moment podem accedir al model UNO (per a iPhone) i UNO Universal (per a la resta d’smartphones). Els seus creadors es van inspirar en l’efecte amplificador del so d’una cova. Podríem dir que es tracta d’un disseny inspirat en la natura, doncs.  
Segons Ecophonic, un ecòfon és un gadget manufacturat de manera artesanal i amb materials ecològics que amplifica el so de manera natural seguint els principis de la física. No es tracta d’una cadena de música, però permet sentir allò que volguem reproduir des dels nostres smartphones de manera autònoma i sostenible.

ecophonicLes peces són artesanals i produïdes a nivell local, segons els seus creadors. La fusta està certificada a nivell ambiental. La cera d’abella permet pulir cada ‘altaveu’. Estan adaptats pràcticament a tots els models de mòbil intel·ligent; i en el cas que no ho estiguin, l’equip que hi ha darrera de l’Ecophonic hi està treballant per solucionar-ho. Més detalls sobre com funciona els trobareu en la seva web.

Aquest altaveu ‘natural’ és sostenible des de la seva concepció (biomimesis), en els materials emprats (monomaterial, en el cas del model únicament de fusta) i al llarg del seu ús (no consumeix recursos energètics). Segons el seu equip aquest és només el principi d’una sèrie que promet. Un disseny senzill i útil que cau bé. I sona millor!

 

 

 

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *