Logotip Quincalla

Pensa abans d’escriure: un bolígraf 98% biodegradable

Artículo en castellano

Sector: material d’oficina.

Sóc un ECOdisseny, perquè… sóc quasi 100% biodegradable, a més de no tòxic.

Qui m’ha dissenyat? L’empresa DBA.

Estic a la venta? Sí, em podràs comprar directament a la web http://www.dba-co.com/pen, on a més hi ha molta més informació.

Des de l’any 1950 s’han venut 100 bilions de bolígrafs als món. Això equival a la venta de 60 bolígrafs per segon durant els darrers 60 anys. Aquesta quantitat de bolígrafs, col·locats un darrera l’altre, podrien donar 348 vegades la volta al planeta i omplir 100 piscines olímpiques de tinta. És a dir, el mercat dels bolígrafs no és menor, per tant, qualsevol alternativa ambiental al bolígraf comú s’ha de considerar com un ecodisseny de gran valor.

El bolígraf 98% és un bolígraf que es caracteritza pel seu disseny sostenible: tant en els materials emprats, com en la seva fabricació, distribució i ús final. En la pàgina web es pot consultar una comparativa entre un bolígraf comú i el DBA pen. A més, en aquest vídeo es resumeix molt bé com s’ha dissenyat aquest bolígraf, i perquè.

En quines fases sóc més sostenible? Per què?
-Extracció de materials: està fabricat a partir d’un compost derivat de la patata. La seva tinta és biodegradable i està certificada com a no tòxica.

-Producció: en la seva fabricació s’ha consumit energia eòlica.

-Distribució: el seu packaging està dissenyat amb criteris sostenibles. D’una banda el paper de l’envàs és reciclat; i de l’altra, la tinta és d’origen vegetal.

-Eliminació: el fet de ser biodegradable (en un 98%) facilita la seva degradació orgànica. Per tant, aquest és un bolígraf que es pot llençar al cubell de la orgànica o que directament es pot deixar descomposar per adobar les nostres plantes. El seu envàs és fàcilment reciclable.

Però… Per què no un 100% biodegradable? L’ús d’energia eòlica en la seva fabricació sona molt bé, però exactament quin % de l’energia consumida prové d’aquesta font renovable? Per la resta, un disseny molt encertat a nivell ambiental, que a més s’ha comunicat molt bé.

 

Sostenible.cat
10-05-2010
Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *