Logotip Quincalla

Patapuf… Més que un Puf!

Hola, sóc en Patapuf!
Us presento en Patapuf.  Un puf. Una taula i una cadira. Una manera de compartir espais i moments entre adults i menuts. Tot això? Sí, i Wopala l’ha dissenyat.

prod_patapuf_011-1100x675 (1)Mariona López i Miriam Martí són l’ànima de Wopala, un equip de persones creatives que cerquen, amb els seus projectes i enfocament ètic,  dissenyar un món millor. Per fer-ho desenvolupen projectes de formació, estratègia i disseny de producte. En la línia de producte m’ha encantat trobar-me amb en Patapuf, més que un moble.

prod_patapuf_021-1100x675

Sóc més que un puf!
Patapuf és, d’una banda, un pufque quedaria bé en qualsevol racó de la llar: en l’habitació dels nens, en el menjador, en l’estudi. També un reposapeus… per què no! D’altra banda, una taula i un seient per a que els més menuts puguin accedir a un nou espai on dibuixar i jugar. I a més, poder seure. En conclusió: un puf, un reposapeus, una taula i una cadira. No està mal, un producte 4 en 1!

D’aquesta manera, un cop els nens tenen més de 6 anys la taula i cadira continuen essent útils com un puf i reposapeus per a tota la família. Ja que no podem fer créixer els mobles com ho fem nosaltres, fem que s’adaptin a les necessitats canviants de les nostres vides. Patapuf ho ha aconseguit, sense perdre en cap moment un gran valor estètic, i aportant altres valors com la durabilitat i la multifunció.mipuf-es-puffs-patapuf-extra-01

Sóc sostenible?
Més enllà d’un producte que allarga la seva vida útil de manera evident, quins altres criteris de socials i de sostenibilitat té en Patapuf? No gaires. Llàstima! Fabricat de manera local, això sí. Amb un packaging de cartró que havia de ser una casa reaprofitable i tunejable pels nens (en el seu disseny inicial)… i que ha passat a ser un packaging ‘vulgaris’. I pel que fa als materials, no compten amb certificació pel que fa a la fusta… i bé, Patapuf podria ser un producte més rodó, està clar. Però la seva  multifunció i disseny poc pretensiós i honest és ja un punt de partida que molts altres mobles infantils no consideren. Ah, i el seient porta una funda amb cremallera que permet la seva fàcil neteja: indispensable si parlem d’un moble infantil!

Sóc assequible?
Bé, aquí ve un altre aspecte que sempre ens tira enrere davant propostes tan maques com aquesta. Quant estem disposats a gastar-nos en un puf-taula-cadira? Ara mateix està a la venta a Mipuf.es per 229 €.  Car? Raonable? Això cadascú ho ha de valorar en funció de les seves expectatives i prioritats. Per a mi no és gens descabellat… més car que a IKEA, clar. Però juguen en lligues no comparables, crec.

Però no acabem aquest post parlant de preus. Acabem-lo imaginant  una nova versió del Patapuf… Una més sostenible… Com ho veieu Wopala?

Patatim… Patatam… Patafuf!

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *