Logotip Quincalla

Patapuf… Més que un Puf!

Hola, sóc en Patapuf!
Us presento en Patapuf.  Un puf. Una taula i una cadira. Una manera de compartir espais i moments entre adults i menuts. Tot això? Sí, i Wopala l’ha dissenyat.

prod_patapuf_011-1100x675 (1)Mariona López i Miriam Martí són l’ànima de Wopala, un equip de persones creatives que cerquen, amb els seus projectes i enfocament ètic,  dissenyar un món millor. Per fer-ho desenvolupen projectes de formació, estratègia i disseny de producte. En la línia de producte m’ha encantat trobar-me amb en Patapuf, més que un moble.

prod_patapuf_021-1100x675

Sóc més que un puf!
Patapuf és, d’una banda, un pufque quedaria bé en qualsevol racó de la llar: en l’habitació dels nens, en el menjador, en l’estudi. També un reposapeus… per què no! D’altra banda, una taula i un seient per a que els més menuts puguin accedir a un nou espai on dibuixar i jugar. I a més, poder seure. En conclusió: un puf, un reposapeus, una taula i una cadira. No està mal, un producte 4 en 1!

D’aquesta manera, un cop els nens tenen més de 6 anys la taula i cadira continuen essent útils com un puf i reposapeus per a tota la família. Ja que no podem fer créixer els mobles com ho fem nosaltres, fem que s’adaptin a les necessitats canviants de les nostres vides. Patapuf ho ha aconseguit, sense perdre en cap moment un gran valor estètic, i aportant altres valors com la durabilitat i la multifunció.mipuf-es-puffs-patapuf-extra-01

Sóc sostenible?
Més enllà d’un producte que allarga la seva vida útil de manera evident, quins altres criteris de socials i de sostenibilitat té en Patapuf? No gaires. Llàstima! Fabricat de manera local, això sí. Amb un packaging de cartró que havia de ser una casa reaprofitable i tunejable pels nens (en el seu disseny inicial)… i que ha passat a ser un packaging ‘vulgaris’. I pel que fa als materials, no compten amb certificació pel que fa a la fusta… i bé, Patapuf podria ser un producte més rodó, està clar. Però la seva  multifunció i disseny poc pretensiós i honest és ja un punt de partida que molts altres mobles infantils no consideren. Ah, i el seient porta una funda amb cremallera que permet la seva fàcil neteja: indispensable si parlem d’un moble infantil!

Sóc assequible?
Bé, aquí ve un altre aspecte que sempre ens tira enrere davant propostes tan maques com aquesta. Quant estem disposats a gastar-nos en un puf-taula-cadira? Ara mateix està a la venta a Mipuf.es per 229 €.  Car? Raonable? Això cadascú ho ha de valorar en funció de les seves expectatives i prioritats. Per a mi no és gens descabellat… més car que a IKEA, clar. Però juguen en lligues no comparables, crec.

Però no acabem aquest post parlant de preus. Acabem-lo imaginant  una nova versió del Patapuf… Una més sostenible… Com ho veieu Wopala?

Patatim… Patatam… Patafuf!

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.