Logotip Projectes

Nova imatge, nova targeta i nova web

Nova marca feta a mida

Feia temps que em calia un replantejament de marca. Qui sóc a nivell professional? Què vull transmetre? Per treballar-ho vaig comptar amb l’ajuda dels meus col·legues de l’estudi de comunicació visual La Page Original. Estava clar que necessitava una marca personal més enllà del meu blog Quincalla. No va caldre briefing. Em coneixien tant que ho van tenir clar i en unes setmanes em van proposar un logotip i un disseny per a targetes que la va encertar a la primera.

Pel que fa al logotip és senzill però té molta profunditat. Parla de cicle, d’optimisme, de valors. I parla de mi. Perquè les fletxes sóc jo, les meves inicials, AV. Jo no ho hagués fet millor. Idea simple però brillant (segons el meu parer). Si te n’adones, bé. Sinó, igualment funciona. No cal dir-ho tot de cop, poc a poc. I a més, amb l’ajuda de l’il·lustrador Jordi Brunet va acabar d’agafar sentit amb uns dibuixos que li van donar diferents significats fent que pugui parlar de mobilitat, de producte, d’estratègia, de biodiversitat, de comunicació, de disseny… En fi, que pugui parlar de tot allò que faig i que en part, sóc.

En les il·lustracions de’n Jordi Brunet, el nou logotip és la base sobre la qual dibuixar diversos conceptes en els que treballo o que incorporo de manera transversal en els projectes on participo: comunicació, disseny de producte, qualitat de l’aire, alimentació sana, mobilitat sostenible, estratègia creativa, natura i biodiversitat, canvi climàtic, slow life, etc.

 

L’aplicació a la targeta encara li va donar més sentit al logotip. Responent al criteri de disseny ‘Menys és més’, és una targeta que facilita la interacció i la creació d’experiències amb l’usuari. A través seu, gràcies al troquelat del logotip, et permet veure el cel, el terra, vegetació, la ciutat, una altra persona, etc. A més, a qui li dones, pot tenir la brillant idea de resseguir el forat i deixar imprès en les seves notes de la reunió el logotip. En això no hi vaig caure fins que un col·lega ho va fer i vaig dir: ‘Et voilà!’.

Com diu Lapage, es tracta d’una ‘interpretació subjectiva a partir d’un símbol gràfic universal que evoca el reciclatge, la reutilització, l’economia circular i l’ecodisseny’. Però no s’acaba aquí. Les targetes estan impreses en Paper Coccon, 100% reciclat amb certificació FSC i etiqueta ecològica europea (que té en compte criteris ambientals i de rendiment en tot el cicle de vida del paper, des de la producció, utilització i l’eliminació final). A més compta amb altres certificacions com la ISO 14.001 (Sistema de Gestió Ambiental), la ISO 9.001 (Sistema de Gestió de Qualitat) i la ISO 9.706.

A més, en la targeta, s’ha aplicat una sola tinta (això sí, no vegetal, ja que es va fer en làser en tractar-se de pocs exemplars, sinó s’hagués imprès en òfset i les tintes aplicades serien vegetals). Poques impressions, perquè no es tracta de repartir targetes ‘a dojo’, però sí les suficients com per transmetre els valors que intento aplicar en els projectes en els que participo.

I el troquel del logotip resulta una manera innòcua, sense utilitzar tinta, de potenciar l’expressió gràfica treient matèria en lloc d’afegir recursos. Less is more, de nou.

En definitiva, em sento molt satisfeta de la meva nova marca personal. Respon a tot el que vull transmetre i dóna peu a la imaginació perquè cadascú vegi el que vulgui. Poc pretenciosa però amb valors. Us agrada?

 

D’un blog a un web

Fa més de 10 anys que el blog Quincalla existeix. Anys en els que el propi blog ha evolucionat d’un espai per mostrar productes de joieria reciclats a mostrar opinió i comunicar conceptes i experiències. En tot aquest temps he tingut l’ajuda incondicional d’un gran professional, en Joan Aguadé, a qui agraeixo el seu suport en l’evolució del disseny i manteniment del blog (prometo reduir la mida de les imatges a partir d’ara! i per fi et deixo tranquil).

Després de tot aquest temps, Quincalla creix i passa a formar part de la meva nova web: anavillagordo.com (on sou ara mateix). Com a freelance que sóc, ara mateix, necessitava un espai on explicar també què faig, com i per què i per això el blog Quincalla ha donat pas a un espai web on també s’encabiran experiències professionals, explicades en el format de post.

Per fer aquest canvi vaig contactar amb l’Anna i en Daniel de PimPamPum. De seguida ens vam posar d’acord en com plantejaríem el nou espai web i ‘manos a la obra’. La web ha resultat ser com la marca, senzilla, transparent i com jo, bastant endreçada. A més, li hem tret partit a la nova marca i hem jugat amb les il·lustracions fetes per Jordi Brunet per donar-li vida a la Home i als encapçalaments. I aquí estem allotjats: nou domini, nova organització, però en realitat l’essència de Quincalla hi roman com a part d’un tot.

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *