Logotip Quincalla

Netejar més amb menys, ara de veritat!

Sector: Residus
Sóc un ECOdisseny, perquè… redueixo el consum de materials.
Qui m’ha dissenyat? En Jason Foster amb la col·laboració de la consultora de William McDonough (co-autor del Cradle to Cradle).
Estic a la venta? Sí, a la web de Replenish hi trobaràs els preus i opcions. Tot i que de moment només es distribueix als Estats Units.

Què sóc? Replenish és un producte de neteja. Però el que resulta innovador és el plantejament del seu envàs, el qual minimitza els impactes associats a la seva fabricació, distribució i ús. Com ho fa? Doncs Replenish et ven l’ampolla buida i en aquesta ampolla es poden acoblar petites recàrregues del producte de neteja concentrat per a que només hi facis servir allò que necessites, que és el producte de neteja, i no pas el plàstic de l’ampolla.

Cal destacar que Replenish no inventa res nou. Avui, com antigament, existeixen a l’abast del consumidor, detergents que es venen a granell, normalment a botigues de productes ecològics. Però són, encara una opció de minories. Per això Replenish és tan important, perquè redueix en un 90% la petjada ecològica de l’envàs en comparació amb un netejador convencional de supermercat, i pot ser un revulsiu per altres marques ja que a més suposa un estalvi econòmic molt important tant pel fabricant com per al consumidor.

En quina/es fase/s sóc més sostenible? Per què?

Extracció de materials: Es necessita menys plàstic en la seva fabricació ja que un cop l’usuari adquireix l’ampolla (la primera vegada que compra el netejador), només necessitarà les petites recàrregues (cadascuna de les quals possibilita omplir 4 vegades l’ampolla). D’aquesta manera, no cal una nova ampolla per cada vegada que s’acaba el netejador.

Transport: Això vol dir que el transport d’aquest producte es redueix, ja que el volum és molt menor.

Però… De moment només es fabrica i distribueix a Estats Units. Esperem arribi aviat aquí, perquè realment és d’aquells dissenys que canvien paradigmes.

(Trobareu l’ecodisseny complert a Sostenible.cat).

This Article Has 1 Comment
  1. Johnf747

    Hey very cool blog!! Guy.. Beautiful.. Wonderful.. I will bookmark your website and take the feeds additionallyKI am satisfied to search out numerous useful information right here in the publish, we want develop more techniques on this regard, thank you for sharing ebdeaaeekcfk

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *