Logotip Quincalla

Mariscal i la seva Green Chair

Breu apunt sobre una cadira ecodissenyada per en Javier Mariscal, professional pluridisciplinar que no descansa i ens permet gaudir dels seus “dibuixos animats” i dels seus dissenys, ara també, sostenibles.

Aquest és el cas d’aquesta cadira, Green Chair (nom no massa original) que ha estat presentada el mes d’abril a la Milan Design Week (on també s’han trobat altres dissenys sostenibles com es pot comprovar en l’anterior enllaç). Concretament, la Green Chair es caracteritza per tenir una estructura modular que es pot desmuntar fàcilment, fabricada a partir de plàstic reciclat i reciclable al final de la seva vida útil. Aquesta cadira ha estat dissenyada per Mobles 114 i també destaca per ser durable (aspecte fins i tot més important que el material del qual està feta), assequible (tot i que no he trobat el seu preu), produïda de manera responsable (què vol dir això? on ha estat produïda i com?) i per estar certificada per la UNE 150301 d’ecodisseny (punt al seu favor ja que assegura una sèrie d’estàndards sostenibles certificables i comparables).

A més, el seu disseny desmuntable, no només facilita la seva reciclabilitat sinó també la possibilitat de comprar només algunes de les seves peces i utilitzar materials propis o locals per fabricar les potes o l’estructura. Es pot jugar, doncs, amb la seva estructura. Les potes poden adquirir-se en fusta o bé també poden ser metàl·liques. Finalment, el seu disseny poc pretenciós i senzill, la fa ideal per al seu ús massiu en escoles, universitats, etc; tot i que no quedaria malament al menjador de casa.

Bé, un interessant ecodisseny d’un dissenyador i dibuixant d’històries… que ara ens presenta aquesta cadira amb una història pròpia que esperem acabi resultant tan conseqüent a nivell ambiental com sembla d’entrada. L’acabarem trobant a l’IKEA?…

 

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *