Logotip Quincalla

La campanya #envasonvas… ha funcionat?

Sabíeu que les perruques de color negre i cabell curt amb serrell es van esgotar el passat carnestoltes a molts punts de Catalunya? Per què?

mamzelles

Les Mamzelles van revolucionar amb el seu “jingle”  “Si no ets envàs al groc no hi aniràs… #envasonvas.cat“. Qui no el recorda, qui no l’ha memoritzat involuntàriament. Musiqueta i missatge omnipresent en televisió, ràdio, youtube, xarxes socials, pel carrer… Mai una campanya de sensibilització centrada en la separació d’un residu en concret (l’envàs) havia impactat tant en la societat, en tota la societat. No només en els que ja som recicladors (que ja ens ho creiem, que ja separem cada dia) sinó en els que no ho són i no sabem si ho passaran a ser gràcies a l’anunci.

En tot cas, calia avaluar el resultat d’aquesta campanya. I això és el que es va fer el passat 8 d’abril al #ComunicARC13. Trobareu l’article que he escrit al respecte a Sostenible.cat!

Mentres, seguirem preguntant-nos cada dia, abans de llençar algun tipus de plàstic, i amb to shakesperià i desesperat… “I tu, tot i que ets envàs, on vas?” “I tu, tot i de plàstic, si al groc no vas, on vas?” “I tu, xapa d’ampolla, no ets envàs, però al groc resulta que vas!”… En podeu afegir els que volgueu! Les combinacions són infinites… Malgrat tot, però, el debat enriqueix i ens farà millorar… espero!

Posts relacionats de Quincalla.org:

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *