Logotip Projectes

Guionatge i coordinació del vídeo Bee Happy de Viladecans


Guionitzar un vídeo i coordinar la seva grabació i edició va ser l’encàrrec de l’Ajuntament de Viladecans. L’objectiu era posar en valor el seu projecte Bee Happy que vol donar a conèixer el paper clau dels insectes pol·linitzadors, com les abelles, en la producció d’aliments i en la qualitat ambiental. El resultat és un vídeo de pocs minuts que explica el projecte per part dels seus impulsors i impulsores i ens permet posar-nos en la pell de ciutadania interessada que hi col·labora o bé cuidant les plantes d’un escocell o bé participant de les activitats educatives de la Casa de les Abelles. El vídeo ha estat enregistrat i editar per Laia Ventayol de Iceberg Media.

El resultat és el següent guió i vídeo: 

A Viladecans sabem que les abelles tenen un paper clau en la producció agrícola i la seguretat alimentària. I tot i que un 70% dels aliments que consumim depenen de la seva activitat pol·linitzadora, aquests insectes estan en perill d’extinció.

Cal aturar aquesta tendència i fomentar la conservació de les abelles i els pol·linitzadors silvestres. Perquè a més de la seva importància econòmica i ambiental, ens sentim identificats amb elles: són treballadores, actives i col·laboratives. A Viladecans hem creat un projecte per fer-ho possible: “Viladecans Bee Happy”. 

‘Viladecans Bee Happy’ fomenta la presència de les abelles amb la creació de corredors de flors, plantes i ruscs. És el cas dels prats de papallones, la ubicació d’hotels d’insectes, la plantació als balcons i l’apadrinament d’escocells. 

S’ha d’apropar la ciutadania a l’existència i importància dels insectes pol·linitzadors, com són les abelles, en base al coneixement i la sensibilització. La creació de la Casa de les Abelles ha estat un element clau per aconseguir-ho.

Per tot això, a Viladecans no només ens agraden i valorem les abelles, sinó que també les cuidem. 

Cuidar les abelles és sinònim de cuidar Viladecans i tothom que hi viu. La Declaració de “Viladecans, ciutat amiga de les abelles i els pol·linitzadors silvestres”, aprovada en Ple, és una prova de l’aposta clara d’aquest municipi per conviure amb aquests insectes. 

Perquè la natura i la felicitat van de la mà… Viladecans Bee Happy!

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *