Logotip Projectes

L’experiència de seure en una cadira Green ECO

Fa més de 4 anys vaig escriure el post ‘Mariscal i la seva Green Chair’. Llavors ja va ser tot un descobriment aquesta cadira. Ara he tingut l’oportunitat de col·laborar amb Mobles 114 en projectes sobre comunicació, disseny i sostenibilitat; i per a sorpresa meva, tot ha començat amb la Green Chair, ara Green ECO. De fet, ara en tinc dues al menjador i més enllà de la seva ergonomia, lleugeresa i estabilitat, i indiscutible valor estètic; sóc conscient de tenir un moble únic, i que més enllà de la seva etiqueta ‘d’autor’ i de ‘disseny’; s’adapta perfectament al ritme diari d’una llar com la nostra. Nens que pugen, que baixen (i no cau); nens que les arrosseguen per casa (no pesa, és estable, no afecta el terra); nens que s’hi posen drets a sobre (insisteixo, és molt estable); i adults que de tant en tant en gaudim asseguts, fins i tot per treballar. Una bona cadira, que compleix amb la seva funció de manera sostenible. Tota una experiència!

Aquí va l’article per a Mobles 114:

GREEN-PORTADA-620x518Green ECO de Javier Mariscal és un seient de polipropilè reciclat i reciclable, i estructura de fusta o metàl·lica pintada. Concebuda de manera sostenible en totes les fases del seu cicle de vida, Green ha assolit una reducció del 65,7% del seu impacte ambiental global en relació a una cadira no ecodissenyada de característiques similars. La cadira Green parteix d’una estructura modular fàcilment desmuntable amb materials reciclats i reciclables i fusta certificada PEFC.

El transport també ha estat optimitzat a nivell ambiental de manera que dues cadires Green desmuntades en una capsa de cartró reciclat i reciclable, de petites dimensions i fàcilment apilable, poden ser emmagatzemades i distribuïdes eficientment.

ECOPACKAGINGEl gris fosc i negre de la cadira explica el seu origen, un material reciclat que mai és igual; fent de cada Green chair un moble únic, amb un passat desconegut i un nou futur. Un seient que compleix de manera òptima la seva funció, amb una bona ergonomia, i que gràcies al seu disseny atemporal i poc pretenciós esdevé un bon disseny.

GREENDe fabricació local, amb materials propers, la Green ECO està dissenyada seguint un procés de disseny sostenible marcat per la ISO 14006 en la seva concepció, materials, fabricació, transport, ús i final de cicle de vida.

Un preu assequible; un bon disseny, integral i coherent; la seva atemporalitat i la qualitat dels seus materials upcycled; fan de la Green ECO una oportunitat per millorar el nostre entorn i societat còmodament asseguts.

*Article publicat al blog de Mobles 114

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *