Logotip Quincalla

FYE, sabates que no deixen petjada

Sector: residus.
Sóc un ecodisseny, perquè… sóc una sabata fabricada a partir d’altres sabates reciclades així com d’ampolles de plàstic també reciclades i de materials naturals no tòxics.
Qui m’ha dissenyat? L’empresa FYE (For Your Earth).
Estic a la venta? Sí. Em pots aconseguir a través de la web de FYE. A Espanya la única distribuïdora és l’espai online Ecotendència, que ara també compta amb un espai de botiga-magatzem al barri de Sants de Barcelona. De fet, ja està disponible la col·lecció primavera-estiu 2011.Què sóc? Una sabata fabricada a partir de sabates i d’ampolles de plàstic reciclades i de materials naturals no tòxics. L’empresa que les fabrica, FYE, és una de les primeres en invertir en el reciclatge de les sabates al final de la seva vida útil mitjançant l’associació Le Relais. D’aquesta manera FYE recicla desenes de milers de sabates i ampolles de plàstic en desús (en la seva web compta amb un comptador en temps real del número de sabates i ampolles reciclades fins el moment).

En quina fase sóc més sostenible? Per què?

Extracció de materials: L’aspecte més característic d’aquestes sabates és la seva composició:

– Sola: fabricada a partir de sabates reciclades (50%), de cautxú natural (25%) i de cautxú sintètic (25%). Aquest darrer per donar-li una major resistència. Per aquest motiu, la sola té una base gris salpicada per molts trossets de colors que corresponen a les sabates reciclades. D’aquesta manera, no hi ha dues sabates amb la mateixa sola.
– La seva part exterior: fabricada a partir de polièster reciclat, que prové d’ampolles de PET.
–  Cordons i revestiments: són de cotó orgànic.
–  Plantilla: composta també per sabates reciclades, cautxú natural i cautxú sintètic.
–  No compta amb adhesius tradicionals tòxics, sinó que tots són a l’aigua i no tòxics.
–  Els pigments són naturals i han estat certificats com a no tòxics.

Ús: Aquestes sabates inclouen un packaging consistent en una capsa de cartró reciclat, sense cap tipus de plastificat o impregnació que dificulti el seu posterior reciclatge. A més, des de gener de 2010 FYE col·labora amb la Fundació francesa Good Planet, que treballa per evitar la desforestació. D’aquesta manera compensa el 100% de les seves emissions de CO2. A nivell social, FYE inverteix el 5% del benefici per cada sabata en millorar les condicions dels seus treballadors i treballadores (salut, seguretat i educació). Per cert, aquestes sabates es fabriquen a Vietnam.

Però… estan fabricades al Vietnam. Trobareu l’article sencer a Sostenible.cat

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *