Logotip Projectes

FITstorming, cercant idees per transformar materials en desús

 

FIT_storming logotipDes del mes de maig que col·laboro amb la Fundació Formació i Treball en el projecte FITstorming. És un repte conjunt que tot just comença el mes de setembre fins el novembre. Des del FIT ja estem fent difusió!

Un cop els residus arriben als tallers de la Fundació, aquests són classicats per a la venda de segona mà i entrega social, però això no sempre és possible.

Llavors, aquests materials s’envien a gestors, a plantes de reciclatge i a l’abocador. Però, és possible transformar-los i allargar la seva vida útil?

Per respondre a aquesta inquietud, Formació i Treball ha convocat als estudiants de disseny de la Universitat de Barcelona, i a diversos professionals del disseny i la sostenibilitat; al FITstorming. Una pluja d’idees, l’objectiu principal de la qual és generar llocs de treball a partir de la transformació de materials, ara en desús, en nous productes o serveis sostenibles que aportin valor a la societat.

El punt de partida del projecte FITstorming serà un taller d’experimentació el dia 27 de setembre, en les instal·lacions del FIT, on es comptarà amb els estudiants de l’Escola de Disseny de la UB i nombrosos dissenyadors (Curro Claret, Estudi Salva Fàbregas, Nutcreatives, Transfodesign, Del través i Ido Diseño). Posteriorment, el mes de novembre, s’escolliran les idees que més encaixen amb els objectius del FIT amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya; per, nalment, el dia 19 de novembre, en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, poder presentar el projecte i les idees i esbossos guanyadors a diversos agents del sector ambiental i del disseny. Els treballadors del FIT també podran opinar amb un premi “popular”.

* Aquest projecte s’emmarca en la I Convocatòria de “Big Idea Project” d’Inditex.

 

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *