Logotip Projectes

Disseny i redacció de l’Estratègia ‘Mataró pel Clima’, o una altra manera d’explicar el PAESC

El Covid ha parat molts processos que es van engegar a principis del 2020. En el meu cas això ha passat en diversos projectes. Un d’ells ha estat el de l’estratègia ‘Mataró pel Clima’ o com bé diu el títol: una altra manera d’explicar el PAESC de Mataró. Va ser un plantejament que vam començar a treballar, de fet, la tardor de 2019 però que no es va impulsar fins l’hivern. Però llavors, tot i que vam seguir treballant, es van parar moltes trobades i vam decidir baixar el ritme. Després de l’estiu de 2020, més bé a la tardor, hem pogut recuperar el ritme per poder tenir preparada l’Estratègia per la primavera del 2021.

Antecedents
Mataró ha desenvolupat durant els darrers anys un procés de reflexió estratègica que ha permès identificar de manera consensuada els reptes de ciutat i impulsar projectes de transformació. No obstant, la situació d’emergència climàtica fa necessari disposar d’una planificació específica que permeti fer-hi front, tant per assolir els objectius del nou Pacte dels alcaldes i alcaldesses per al clima i l’energia com per integrar-hi de manera coordinada totes les accions i parts implicades. En aquest sentit, i partint del model estratègic de ciutat i dels instruments de planificació que el materialitzen, el PAESC esdevé un full de ruta clau per cohesionar les estratègies ja existents a la ciutat en l’àmbit de la sostenibilitat i per impulsar l’estratègia climàtica de Mataró.

Per aquest motiu, s’ha considerat important arribar al màxim de públics amb un instrument que tingui una imatge atractiva i una estructura i uns continguts entenedors i divulgatius. Per això, a partir del PAESC, s’ha donat forma i relat a l’estratègia Mataró pel clima, l’objectiu de la qual és esdevenir una eina de referència per conèixer millor la situació actual del municipi (a partir dels principals indicadors ambientals, econòmics i socials) i generar corresponsabilitats entre els agents, accions clau per avançar vers un futur més sostenible i equitatiu.

Resultats
Els resultats del projecte han estat:

  • La creació d’un quadre de comandament amb els principals indicadors ambientals per fer el seguiment del PAESC, consensuats i treballats amb diferents àrees de l’Ajuntament i altres agents externs.
  • L’elaboració d’un document estratègic que, a més, s’ha actualitzat amb les dades més recents i que dona forma a l’Estratègia Mataró pel Clima
  • Creació d’una pàgina web que aglutina tots els documents i materials comunicatius relacionats i que estructura la seva informació en base a 4 grans blocs: 
  • Concepció, guió i edició d’una càpsula audiovisual sobre l’Estratègia Mataró pel clima. 

 

Equip de treball
Per poder fer aquest projecte s’ha creat un equip adhoc i s’ha comptat amb un treball molt proper i coordinat amb els responsables de sostenibilitat a l’Ajuntament de Mataró, que han aportat gran valor afegit al conjunt del procés. Pel que fa al disseny gràfic i la càpsula audiovisual he treballat amb la gent de Lapage Original S.L, amb un estil gràfic propi i molt engrescador i dinàmic. 

 

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *