Logotip Quincalla

111 ampolles de Coca-Cola en una cadira

(Artículo en castellano)

Sector: Mobiliari.

Sóc un ECOdisseny, perquè… una part dels meus materials de fabricació és plàstic reciclat d’ampolles de Cola-cola.

D’on vinc? Dels Estats Units.

Qui m’ha dissenyat? L’empresa Emeco i Coca-Cola Company.

Estic a la venta? Aquesta cadira es va presentar en el Saló Internacional del Moble del 14-19 d’abril de 2010 i estarà disponible en sis colors (blanc, gris, verd, caqui, negre i, és clar, vermell) a partir de juny de 2010 en les botigues de disseny. Concretament en Design Within Reach es vendran per 230 dólars.

Una prèvia: Emeco és una companyia de mobles nord-americana que va crear la mítica “Navy Chair”, una cadira dissenyada per als submarins de la II Guerra Mundial. Aquesta cadira es caracteritzava, entre d’altres aspectes, perquè un 80% del metall que contenia consistia en alumini reciclat. Des de l’any 1944 s’ha fabricat un milió d’aquestes cadires. Per continuar amb aquesta consciència sostenible, Coca-Cola Company i Emeco s’han aliat per redissenyar conjuntament els seus productes més representatius, que respectivament són la citada “Navy Chair” i les ampolles de Cola-Cola. I d’aquest treball conjunt neix la “Emeco 111 navy chair”… i per què “111”?…

La “Emeco 111 navy chair” és una cadira fabricada a partir de 111 ampolles de plàstic reciclades de Coca-Cola.

En quines fases sóc més sostenible? Per què?

-Extracció de materials: Per fabricar aquesta cadira es fan servir 11 ampolles reciclades de Coca-Cola. D’aquesta manera les “Emeco 111 navy chair” estan compostes per un 60% de rPET i una combinació d’altres materials com pigments i fibra de vidre per donar-li resistència.

Però… Resulta evident que l’exemple de col·laboració entre empreses de sectors d’activitat diferents, com és el cas d’Emeco i Coca-Cola, amb l’aprofitament de subproductes com a matèria primera; és una experiència que cal repetir sempre que sigui possible. Malgrat això, s’hauria de tendir a la màxima reciclabilitat (més enllà del 60%) i a preus més assequibles. Si aquesta cadira només es pot adquirir en botigues de disseny exclusives no resulta un ecodisseny que doni resposta a la demanda real de mercat. Evitem que l’ecodisseny s’associï a exclusivitat i greenwashing únicament. Convido a aquest esforç conjunt entre Coca-Cola i Emeco a transmetre els beneficis econòmics que ha suposat aquesta associació d’interessos i que aquests estalvis es tradueixin en preus més populars… per la resta, felicitats a la “smart collaboration”.

18-05-2010
Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *