Logotip Quincalla

Ecogranic, un paviment per aturar el canvi climàtic

Sóc un ecodisseny, perquè… transformo gasos contaminants en productes innocus, concretament els òxids nitrosos, i estic fabricat a partir de materials procedents del reciclatge.
Qui m’ha dissenyat? PVT, una empresa fabricant de paviments instal·lada a Navarra.

Estic a la venta? Sí, cal contactar directament amb l’empresa PVT.

Què sóc? Un paviment que absorbeix gasos contaminants. Ho fa transformant els òxids nitrosos (N2O) en productes innocus gràcies a un potent catalitzador incorporat en la seva cara superficial. Aquest catalitzador fa possible el fenomen de la fotocatàlisi (similar a la fotosíntesi de les plantes). Amb la presència de llum, tant natural com solar, i amb una humitat relativa determinada; fa possible la descomposició d’aquests gasos contaminants en altres productes no nocius. Aquesta capacitat de fotocatàlisi és il·limitada en el temps, és a dir, funciona al llarg de tot el cicle de vida del paviment. A més, aquest paviment incorpora materials procedents del reciclatge de residus industrials i de la construccióEls òxids nitrosos (N2O) constitueixen uns potents gasos d’efecte hivernacle (juntament amb el CO2 i el CH4). Per tant, Ecogranic, en reduir la seva concentració, disminueix la concentració de gasos d’efecte hivernacle i mitiga el canvi climàtic, un fenomen d’escala global.

En quina fase sóc més sostenible? Per què?

Extracció de materials: Ja que redueix el consum de recursos naturals en fer servir residus de la construcció i la indústria.

Ús: Al llarg de la seva vida útil aquest paviment redueix la contaminació atmosfèrica del seu entorn. Segons el prestigiós laboratori holandès de la Universitat de Twente (segons norma ISO) i els estudis de camp realitzats en diverses obres executades, s’ha demostrat l’eficàcia descontaminant d’aquest producte en un 56%, pel que fa a la degradació dels òxids nitrosos. A més, aquest paviment repel·leix la brutícia, de manera que manté les seves característiques estètiques al llarg del temps.

Aquest producte fa més d’un any i mig que es comercialitza (ja s’ha fet servir en més de 100 obres) i ha estat certificat per Applus+ com el primer paviment capaç de degradar òxids nitrosos. Per a més informació, podeu consultar els seus catàlegs i publicacions, on també es pot visualitzar el següent vídeo.

En definitiva, aquest producte suposa alhora una solució industrial i ambiental, ja que dóna resposta al mercat en el qual s’inscriu, minimitzant a més l’impacte ambiental associat, no només a la seva fase de producció sinó també al llarg del seu ús.

Però… Tot i que la pàgina web de l’empresa PVT dóna molta informació sobre aquest nou paviment, no acaba de quedar clar quina és la seva composició final. Sembla que…

L’ecodisseny complert el trobareu a Sostenible.cat.

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *