Logotip Quincalla

Diem-li “smart”, que sona millor

Tot és smart ara!  Smart grid, smart management, smart cars (més enllà de la marca Smart), smart buildings, smart city, smart tecnologies, smart mobility, smart homes, smart systems, smart business, smart phones, smart people?

Però què és smart? La traducció literal és: “intel·ligent”. I què és la intel·ligència? Segons la Wikipedia és l’habilitat d’entendre i comprendre l’entorn, entre d’altres aspectes. Sembla que fins ara no hem pensat gaire i no hem mirat al nostre entorn per gestionar de manera “intel·ligent” els nostres recursos. I a això, ara, li diem “smart”. Quan en realitat volem dir aprofitar recursos, ser eficient, pensar abans d’actuar, gestionar amb seny, no gastar el que no es té, consumir de manera responsable i sostenible, connectar necessitats i capacitats… Però bé, diem-li “smart”, que sona millor.

Benvinguts a l’era “smart”, l’era del seny… Espero que arribem a temps. I més enllà de tanta tecnologia “smart” em pregunto si com a societat som prou “smart” com per aprofitar l’era “smart” en la que ens trobem. Sense ciutadans intel·ligents, no hi haurà cap “smart” que valgui.

En breu, més visions “smart” a Quincalla.

 

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *