Logotip Projectes

Concepció, dinamització i relatoria d’una sessió sobre nous paradigmes d’adaptació al canvi climàtic

‘Mitigació i adaptació, un tàndem que ja es queda curt’ o bé ‘Estratègies d’adaptació que ja s’estan aplicant al món on s’accepta una nova realitat i s’actua adaptant-se realment a ella’ són alguns dels temes que es van tractar en una sessió organitzada per Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i ACUP (Associació Catalana d’Universitats Públiques) en el marc del projecte europeu Terrifica. Amb en Lluís Torrent, consultor en canvi climàtic i relacions internacionals de United Explanations, ens vam encarregar de concebre, dissenyar, dinamitzar i fer la relatoria de la jornada. 

Hi va haver una primera part on es va compartir experiències internacionals molt interessants d’adaptació i nous paradigmes a aplicar aquí, a Catalunya. Per altra banda, van destacar les experiències i casos d’èxit d’altres territoris, concretament del País Basc, Pamplona i Madrid. Euskadi va explicar com s’està implementant una solució d’adaptació basada en la natura per combatre l’increment de temperatures, Navarra va exposar el balanç ambiental d’un bosc d’absorció i Madrid va parlar sobre el seu bosc metropolità, una infraestructura regenerada.

A la segona part de la sessió, va haver una trobada participativa a través de l’eina Klaxoon que es va dividir en dos grups i quatre àmbits temàtics: salut i persones, aigua, infraestructures i sistemes naturals.

Resum i relatoria de la sessió

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *