Logotip Quincalla

Comprar sabó ecològic a granel ja és una opció de consum

IMG_20150223_182754IMG_20150223_182710Comprar sabó a granel ja és possible. Goccia Verda és una de les opcions i comprar sabó ja no tornarà a ser el mateix. Triar el que més t’agradi després d’olorar-lo, de preguntar el seu origen, les seves característiques, com usar-lo. Portar el teu propi envàs (això sí, net!), pesar-lo i pagar només pel sabó que t’emportaràs… I saber que aquest sabó és ecològic. Tot això ho pots fer en una botiga de sabó a granel però mai ho podràs fer en un supermercat. La pregunta és si volem o no aquesta alternativa de consum…

IMG_20150223_183914

Envàs quant peses?
Per una banda, la compra a granel de sabó permet aprofitar envasos ja existents. Des de Goccia Verda ens mostren uns números que fan pensar: ‘En la fabricación de tan solo un envase para detergente de 75 g de peso se utilizan 1,46 kW de energía, se emiten unos 133,9 g de anhídrido carbónico y se utilizan 239 l de agua’. Desaprofitar tots aquests recursos és una opció de consum que d’entrada podem evitar. Com? Aprofitant aquests recursos tot allargant la vida útil dels envasos. La primera vegada que vaig anar a la botiga Goccia Verda del meu barri (aquí podeu trobar la vostra) vaig portar uns 6 envasos de casa i els vaig reomplir allà. Només vaig comprar dos envasos nous, que naturalment aprofitaré a partir d’ara.

IMG_20150223_184137Comprar a granel és doncs més barat o més car?
En conclusió i sense entrar a mostrar dades comparatives de marques conegudes; comprar el sabó a granel pot arribar a ser un 30% més car que un sabó, suavitzant, antigreix… habitual (no direm normal). També cal tenir en compte que es tracta de sabons concentrats, com en el cas del sabó de rentadora en pols; i que amb una quantitat 8 vegades menor pots rentar tres vegades més que amb un altre sabó. Llavors, en aquest cas, el preu seria molt inferior. Cada tipus de sabó i l’ús que se’n faci condiciona el ‘preu final’. Però, considerant que no estem pagant els envasos que deixem de consumir, segurament l’alternativa ecològica a granel resulta cara per a molts usuaris que es plantegin el canvi. Potser és que l’opció habitual és massa barata ja que no internalitza els costos ambientals i socials de la seva fabricació, consum i post-ús. Per altra banda, els sabons ecològics presents al mercat, no a granel sinó en un format similar al més habitual i que es poden trobar en botigues especialitzades, poden arribar a ser un 150% més car que l’alternativa a granel Goccia Verda. Per tant, partint de la base que es tracta d’una opció sostenible, propera, i justa; penso el preu és prou ajustat; atès la dificultat de trobar un producte així en altres establiments.

Olorar el sabó abans de comprar-lo
Està clar que anar al súper i comprar-ho tot ràpidament pot resultar encara més econòmic i còmode que fer-ho a granel. Tenir temps i ganes i sobretot interès per com es fabriquen o com actuen els sabons i detergents que consumim és una opció de consum a escollir de manera lliure, tot valorant els avantatges que ofereix per sobre dels desavantatges. La comoditat ‘relativa’ i un preu encara no competitiu potser tiren enrere a més d’un.

Quasi com comprar menjar
Olorar, mirar, tocar… Comprar sabó a granel és una experiència a probar… i a repetir. Jo fa anys que la busco i per fi l’he trobada i el que és més important, he estat capaç d’encabir-la en el meu dia a dia. Pots trobar tot i més. L’etiqueta t’explica els detalls: el preu, el pes, les característiques… L’atenció és personal i potencia les relacions socials. Això sí, no tinguis pressa. L’slow way of life arriba a les nostres ciutats i hem de ser capaços d’assumir els seus tempos si volem gaudir dels seus beneficis.

Goccia Verda:
Hasta un 100% biodegradables, sin nickel y la gran mayoría sin fosfatos.
En nuestras fábricas NO testamos los productos conanimales y ningún producto lleva grasas de origen animal.
Goccia Verde desarrolla la fórmula de sus productos con el objetivo de reducir el porcentaje de los componentes químicos necesarios sin que perjudique la eficacia del producto. Para Goccia Verde, calidad implica un compromiso entre la eficacia del producto, un reducido impacto sobre el medio-ambiente y el cuidado de la persona. En este punto Goccia Verde puede modificar sus productos, para conseguir mejoras respecto a la eficacia o el impacto ecológico.

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *