Logotip Quincalla

Bilibo, moltes joguines en una de sola

“Sóc una tortuga? Sóc un balancí? Sóc un trineu? Un nou concepte de joguina amb moltes opcions de joc, perfecte per estimular als nens a fer ús de la imaginació inventant nous jocs i usos. Per jugar a qualsevol lloc. En diferents colors. A partir de 2 anys.”

Es tracta de Bilibo, un nou concepte de joguina que enlloc de tenir una única funció i dirigir al nen en una direcció concreta a l’hora de jugar; té tants usos diferents i tant d’indeterminats, que són els mateixos nens els que se’ls ‘inventen.  Bilibo no es presenta com un ecodisseny, però ho és. Això m’agrada. Es basa en el bon disseny, en el sentit comú, en la satisfacció de l’usuari final (en aquest cas els nens) i sobretot, en estimular la seva creativitat. És una joguina educativa, engrescadora, inspiradora… que ofereix una llibertat absoluta als nens i els permet decidir com volen jugar en cada moment.

Un bon disseny, per què?

– Doncs perquè és multifunció… i en aquest cas, amb moltes moltes funcions: un barret amb ulls, un joc oscil·lant, una pala de neu, un trineu, un túnel, un bressolet, un tambor, una cadira que no para quieta, un recipient per tot (aigua, terra, sorra, joguines…)…

– Perquè és per nens petits i grans, (i per adults?). Les opcions són tantes i les necessitats creatives no tenen edat, no? Jo en vull un!

– Està fabricat en polietilè de gran densitat 100% reciclable, i naturalment és monomaterial.

– És molt durable, indestructible fins i tot per als més petits!

– És molt resistent, tant en interiors com en exteriors.

– És apilable. I això redueix les necessitats de transport un cop fabricat (es poden transportar molts de cop) i a més ocupa poc a casa, que sempre s’agraeix.

– És un disseny senzill i atractiu (en molts colors).

Si això no és un ecodisseny, què és? Però m’agrada que no utilitzin aquest aspecte en el seu merchandising… senzillament és un criteri més que fa d’aquesta joguina un disseny únic, divertit i creatiu.

De fet, dóna-li a un nen un capsa de cartró… i un cordill… i no li cal més. En breu els haurà transformat en una joguina única i feta a mida! Aquest és el concepte de partida de Bilibo! Simple i genial!

Aquí us passo un vídeo perquè en veieu algunes de les seves funcions. Com veureu, en cada cas, són els nens els que reinventen Bilibo. .. A jugar!

Si voleu llegir més sobre els premis obtinguts, materials, mides, etc… us convido a visitar la seva web i també aquest post.

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *