Logotip Quincalla

Aprendre Visual Thinking mentre jugues

DerekBruffTrendsInHigherEducation4El Visual Thinking és una forma de processar informació mitjançant l’ús de dibuixos. Segons alguns especialistes en el tema, un 60% de les persones utilitzen el canal visual com a via preferent per aprendre. De fet, la vista és un dels sentits més determinants en la percepció del món, responsable de fins a un 75% de l’adquisició de la informació.

No vull centrar aquest post sobre què és el pensament visual. Aquí trobareu molta informació al respecte i si navegueu, us sorprendreu del potencial d’aquesta tècnica. Molts de nosaltres l’hem aplicat per estudiar, retenir continguts i endreçar millor les idees. I funciona!

Crear una història, aprendre Visual Thinking i fer manualitats úniques
Aquesta és la proposta de la Yessica de Rejuega. Un taller familiar per explicar històries tot fent servir la tècnica del pensament visual però amb moltes més coses. Es tracta de:

  • Crear una història, inventar-la. O bé explicar-ne una ja existent tot fent servir el dibuix com a eina principal.
  • Fer servir materials reutilitzats per crear aquestes històries dibuixades. En aquest cas, taps d’ampolles de diverses mides. Amb aquests taps es poden crear tampons personalitzats i a mida que ens permetin il·lustrar cada personatge i acció de la nostra proposta inventada.
  • Calen tintes de colors i materials per retallar i enganxar. I tenir molt clar que acabarem amb les mans tintades de colors.
  • Un paper en blanc (no tingueu por!).
  • Temps per pensar: pensar què vols explicar, quins personatges s’han de crear per fer-ho, com els puc repartir en els 7 taps que tinc (la limitació de recurs ens ajuda a crear més), quins colors es faran servir, com ho distribuirem en el paper…
  • Acció: construir els tampons i estar disposat a compartir la teva història.

A l’escola del meu fill vam convidar la Yessica des de l’AMPA per fer aquest taller i va ser tot un èxit. Els més petits es van motivar ràpidament i els pares i mares, també.

Gràcies Yessica!

IMG_20160125_190303

El conte de la Rínxols d’Or il·lustrat. Un conte mut!

IMG_20160125_190300

La història de Sant Jordi. Un rei, una princesa, un drac, un cavall, una espassa, i una rosa.

IMG_20160125_182329

Tampons creats al llarg del taller.

IMG_20160125_182421

El conte de les set cabretes (by Aran)

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *