Logotip Projectes

Altres ‘opcions’ per millorar el món

Un encàrrec difícil però emocionant: dissenyar i implementar el model i disseny d’una revista de referència com Opcions – Per una nova cultura del consum.


Febrer de 2016. Era urgent començar a treballar en la nova recerca de la revista Opcions, on vaig iniciar la meva tasca com a directora d’un dia per l’altre. Després d’una primera urgència superada i un número 50 enviat a tots els subscriptors i subscriptores, era el moment de redissenyar la revista en tots els seus aspectes. El nou web ja s’havia dissenyat i s’estava implementant abans que jo arribés, però el que calia transformar del tot també era la revista paper que en el seu número 51 havia de sorprendre a tots els subscriptors i subscriptores. L’equip era ‘pràcticament’ nou. Comptàvem amb suport d’algun ‘històric’ (és a dir, les persones que han fet possible Opcions fins ara).

Mentre redissenyava la revista paper i publicava algun post al bloc vaig exercir la direcció de la revista. Massa coses. Va ser tota una sort tenir uns grans aliats per canviar el look de la revista: La PAGE Original. De 32 a 76 pàgines. De dues tintes a tot color. Amb noves seccions. Amb una aposta per la fotografia i la il·lustració. S’han mantingut espais com el de Món en Moviment, la Guia de consum (la recerca central), el reportatge i l’entrevista. La resta és tot nou: Generacions conscients, Qüestionem Proust, Salvar a Peter, Resseny, Quadrilàter, El Receptari i el Banc de recursos (abans publicitat). Les entrevistes passen a ser converses i els reportatges segueixen fent recerca amb l’ajuda de col·laboradors i grans aliats. I la revista paper passa a dir-se Quadern. No han estat pocs els canvis ni les apostes, però s’han fet amb tota la il·lusió i convenciment del món. I tot amb un nou núvol de col·laboradors que han estat encantats de participar en aquest ‘nou’ projecte.

El resultat: una revista que no ha perdut l’esperit de qüestionar-se la nostra manera de consumir però que ara ho fa de manera més actualitzada, atractiva i diversa. I tot seguint criteris d’ecoedició, amb un càlcul acurat de la motxilla ecològica i amb moltes decisions de format presses perquè la revista redueixi el seu impacte ambiental al mínim. Res ha estat casual, res s’ha decidit ‘perquè sí’. Això i molt més ho podreu llegir en el número 51 de la revista Opcions, i en breu, en el seu nou web.

 

 

 

A partir d’ara, però, estaré treballant en altres ‘opcions’ en les que deixar la meva petjada per millorar el món.

Després d’aquest gran esforç, però, he decidit deixar la direcció de la revista i de fet fa vàries setmanes que ja no exerceixo aquest paper. Per què? Els motius són diversos, una barreja entre personals i professionals però no pretenia fer un llistat dels mateixos. Només us volia presentar una revista que fa uns 15 anys que funciona, que ha fet una aposta per adaptar-se als nous formats i demandes dels potencials lectors i lectores i fidels subscriptors i subscriptores, i a la que sempre estaré subscrita i donaré el meu recolzament. I espero seguir sentint el cuc a la panxa cada cop que rebi la revista a cass, i ara més que mai, ja que en part sentiré que d’alguna manera jo l’he fet evolucionar i ser com és ara. Són d’aquells encàrrecs que t’acompanyen sempre. Potser no tot el temps que s’hauria previst però les circumstàncies m’han fet prendre aquesta decisió. Unes portes es queden mig obertes (ja que seguire col·laborant amb Opcions) i d’altres s’obren (altres que també suposen un repte i em permeten aprendre molt i aportar molt valor afegit).

Volia agrair en aquest post a tots els col·laboradors que des del primer moment han volgut participar en aquest projecte i s’han emocionat visualitzant una ‘nova’ revista de la que formar part. Gràcies per confiar en mi i per facilitar-me tant la feina amb unes propostes tan ben plantejades i personals. No faré una enumeració, crec se sentiran al·ludits. I sobretot, gràcies a l’equip, que tot i ser petit sempre s’ha estimat el projecte i espero ho segueixi fent.

Adéu Opcions, et seguiré de prop. I mentres, seguiré cercant i executant altres opcions per fer del món un lloc millor per a tots i totes.

 

*Imatges de La PAGE Original. Gràcies pel vostre magnífic post al respecte! I aprofito per convidar-vos a tafanejar totes les portades que vam treballar per la revista, que no van ser poques, i que La PAGE ha decidit publicar en un altre post del seu blog. Totes són genials, però la que finalment vam escollir crec va ser la més encertada. Gràcies per la cerca, va ser molt divertida!

 

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *