Logotip Quincalla

Voltaic, una nova generació de motxilles amb energia

(Artículo en castellano)

Sector: Energia
Sóc un ECOdisseny, perquè… capturo energia solar, la qual puc emmagatzemar, fent possible la recàrrega de qualsevol aparell electrònic.
D’on vinc? De la Xina, i alguns dels meus elements d’Alemanya i Estats Units.

Qui m’ha dissenyat? Voltaic Systems
Estic a la venta? Sí, depenent del model que vulguis, els preus oscil·len entre els 150 i 500 euros.

Voltaic és una marca de motxilles i maletins que incorporen uns carregadors solars dissenyats per poder carregar pràcticament qualsevol aparell electrònic portàtil.

En quines fases sóc més sostenible? Per què?
Extracció de materials i producció: Aquestes motxilles i maletins estan fabricats amb PET reciclat (que prové, entre d’altres, de bosses de plàstic de soda de Taiwan, de l’empresa certificada Hoyu). Pràcti

cament  tots els seus components són 100% PET reciclat, menys la zona encoixinada de la motxilla, que és en un 60% PET reciclat. L’empresa ha fet un esforç per imposar aquest material entre els seus proveïdors, aconseguint així un material de base que resulta lleuger, molt durable i resistent als raigs ultraviolats i a l’aigua. Aquest material substitueix el nylon, esdevenint estèticament una opció molt bona. A més, en la seva producció, aquest material requereix d’un consum d’energia menor i a més afavoreix al mercat de materials reciclats.

-Utilització: Incrustats en la part exterior d’aquest producte hi ha panells solars lleugers, resistents i impermeables, que poden generar fins a 15 watts. Amb aquesta energia es pot carregar completament un ordinador portàtil estàndard, en condicions de llum solar directa. A més, mitjançant una bateria, aquesta energia generada es pot emmagatzemar per fer-la servir quan sigui necessari. Aquestes bateries també es poden carregar pel seu compte, possibilitant tenir accés a energia en espais sense connexió elèctrica. Finalment, aquestes motxilles i maletins incorporen adaptadors estàndard per a telèfons mòbils i altres aparells portàtils.

Els seus fabricants s’estan plantejant el càlcul de la seva petjada de carboni per intentar esdevenir amb el temps “neutres en CO2“.

Però… Estaria bé que hi hagués alguna botiga a Espanya i que el PET procedís del plàstic reciclat de la ciutat o regió on es distribueixin les motxilles. És a dir, la idea és genial… ara només falta produir a nivell local i evitar el seu transport des de la Xina, Alemanya i Estats Units. Segurament aquest raonament que sembla tan lògic ara mateix resulta impossible de fer realitat per un tema de costos… però com a horitzó al qual arribar, estaria molt bé. Esperem tenir aquestes motxilles més aprop i poder aprofitar-les al màxim, ara que arriba el sol després d’un hivern tan gris.

Sostenible.cat
29-03-2010
Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *