Logotip Quincalla

Un carregador que es carrega amb el WiFi

L’RCA Airnergy és un petit carregador que al mateix temps es carrega a partir de les xarxes WiFi que hi ha al seu entorn.

Sector: Energia
Sóc un ECOdisseny, perquè… puc carregar dispositius electrònics sense consumir energia, ja que aprofito l’energia residual de les connexions inalàmbriques a internet.
D’on vinc?
Dels Estats Units.
Qui m’ha dissenyat? L’empresa RCA.
Estic a la venta? Encara no, però a l’estiu ja es podrà comprar a un preu inferior als 30 euros.

En quina fase sóc més sostenible? Per què?
Utilització: El fet de no necessitar energia elèctrica per carregar els dispositius electrònics aprofitant les xarxes WiFi del nostre entorn redueix el consum energètic, aprofitant una energia residual que ens envolta a casa nostra o en les nostres feines. No se sap exactament com funciona però s’ha pogut comprovar com en 90 minuts amb una bona senyal WikFi ha estat capaç de recarregar un Smartphone amb una bateria inicial del 30%. Resulta un aparell realment molt eficient.

Però… En aquest cas se’ns plantegen dubtes com: aprofita simplement les ones electromagnètiques existents per la connexió inalàmbrica a internet sense afectar la velocitat i qualitat de la nostra connexió? És a dir, si el meu veí es compra aquest producte, la meva connexió serà més lenta i per tant hauré d’estar més temps connectada a la xarxa i finalment consumir més? Aquests dubtes es resoldran properament. De moment esperem aquest producte amb entusiasme…

I una altra reflexió és que més endavant aquest tipus de dispositiu podrien formar part de manera intrínseca de molts dels nostres aparells electrònics, de manera que aquests duressin més temps i necessitessin recarregar-se menys vegades, consumint així menys energia.

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *