Logotip Quincalla

Sanwa PrePeat, la impressora del futur

Sector: Residus
Sóc un ECOdisseny, perquè… no consumeixo tinta per imprimir i reutilitzo el paper.
D’on vinc? Del Japó.
Qui m’ha dissenyat? La companyia japonesa Sanwa.
Estic a la venta? Sí, però de moment només a Àsia.

Sanwa PrePeat és una impressora que no necessita tòner, tinta o paper convencional. Aquí podeu veure un vídeo on s’explica el seu funcionament.

En quina fase sóc més sostenible? Per què?
Extracció de materials, utilització i eliminació: Mitjançant el seu capçal tèrmic pot utilitzar una i altra vegada els seus fulls especials de paper i plàstic; de manera que tots aquells documents impresos que ja no necessites poden ser utilitzats de nou per imprimir nous documents. Això redueix molt el consum de paper i la necessitat de reciclar-lo posteriorment.

Però… encara és un producte molt car. A Àsia es comercialitza per uns 4.090 euros i cadascun dels fulls de plàstic tenen un preu de 2,44 euros. Esperem que més endavant el seu preu sigui més assequible. De totes maneres, cal veure aquest producte com un replantejament de l’ús d’un aparell tan comú com la impressora… per què el paper ha de ser d’un sol ús? Per què no fer-lo servir totes les vegades que necessitem? Per què imprimir amb tinta? Fer-se aquestes preguntes i trobar respostes innovadores fa possible evolucionar vers productes més sostenibles i lògics.

Sostenible.cat
08-03-2010
Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *