Logotip Quincalla

Quin vols que sigui el pròxim “The story of…”?

“Otro gallo cantaría”… de moment, però, “The story of…” ens ajuda a entendre què hi ha darrera del nostre consum

The story of stuff de Annie Leonard ha derivat a The story of stuff project on es poden trobar breus i, en alguns casos, simplistes reflexions sobre l’impacte associat a la nostra manera de produir i consumir. El primer assaig va ser amb Stuff, i per a mi va ser una classe magistral sobre com el nostre sistema productiu i el consum associat a aquest ens afecta a nosaltres i al nostre entorn.  L’excés de feina, la manca de temps, la publicitat, la societat del consum, la cerca de la felicitat, la societat del “tenir” i no del “ser”, etc. ens ha portat a ser l’engranatge d’un sistema que no ens senta bé. I què fem al respecte? Annie Leonard no dóna moltes pistes sobre què fer… però sí ens ajuda a saber com afecta el que fem. I la veritat, és que s’agraeix la claredat de les seves explicacions i els gràfics i dibuixos associats a aquestes.

Més que una classe magistral, ja que com he dit abans en molts casos es queda en visions superficials, “The story of…” dóna una visió ràpida i molt clara de l’0rigen de la major part de les problemàtiques ambientals de la nostra societat actual, connectant esferes com l’economia, la societat i l’entorn. Ara, s’han sumat l’agua embotellada (ja vaig fer un post al respecte), el comerç de drets d’emissió (comerç de carboni) i la història dels cosmètics… i en breu ho faran els aparells electrònics. Trobo que han fet un bon exercici de síntesi per ajudar al consumidor a conèixer els efectes de les seves decisions… però com sempre, trobo que l’apartat dedicat a què fer continua quedant molt lluny de l’individu i molt aprop de les grans companyies i polítics. Sí, sí, el poder el té el consumidor… i si tots canviéssim els nostres hàbits de consum, “otro gallo cantaría”… però la realitat és una altra… no tenim temps per replantejar-nos tot el que fem, tot el que consumim, i ens deixem emportar per un mercat que pensem ens dóna la felicitat… i momentàniament ho fa, però i a la llarga? Està clar que els consumidors tenim molt de poder però no en sóm conscients i mai ens posarem tots d’acord, sóm massa i massa diferents… així que, mentres, aprofitem iniciatives com “The story of…” Gràcies Annie & COmpany! I proposo un nou tema a investigar: “The story of our menu”.

A continuació, el vídeo sobre els cosmètics… per al meu gust, molt catastrofista, però.

I, en paral·lel, he trobat aquest vídeo Addicted to plastic trailer, que resumeix el que es pot veure en 9 capítols dedicats a aquest material que es troba tan inmers en el nostre dia a dia. Després de veure el trailer em reconec plàstic-adicta… i tu?

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *