Logotip Qui Soc

Sóc l’Ana
Ana (45)Ambientòloga de formació i d’esperit, exploro l’existència de productes, serveis, sistemes productius i estils de vida menys impactants a nivell social, econòmic i ambiental, i també més saludables. A Quincalla comparteixo la meva visió a partir de la meva experiència personal en tots els àmbits de la meva vida: com a professional de la sostenibilitat i la comunicació, com a consumidora conscient i conscienciada, com a transformadora del meu entorn, com a mare inquieta, com a persona creativa, com a gestora de projectes, com a col·laboradora nata, com a impulsora d’iniciatives i executora final d’accions. M’agrada donar forma a projectes i desenvolupar-los fins el final, i en això he pogut ajudar a administracions, dissenyadors, empreses, institucions, escoles de disseny… i també en el meu entorn proper, en múltiples associacions de base veïnal i docent. Sempre amb una voluntat de transformar el sistema productiu i de consum vers un model més sostenible i equitatiu.

 

Si vols saber més encara…Ana (20)
Llicenciada en Ciències Ambientals a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb un perfil transversal en els àmbits de la consultoria ambiental estratègica, la comunicació i les produccions expositives. Actualment treballo com a freelance en projectes d’estratègia ambiental i creativa, on la comunicació és un element clau. Continuo col·laborant en mitjans opinant sobre temes de consum i sostenibilitat.

De febrer a novembre de 2016 vaig ser la Directora d’Opcions– Per una nova cultura del consum, fer una recerca sobre l’impacte ambienal d’Internet i transformar el model de la revista. En aquest període de temps vaig poder donar-li la volta, sobretot, a la versió paper de la revista amb noves seccions i continguts, formats i amb tot un núvol de col·laboradors que van fer possible un canvi per fer la revista encara més transformadora i accessible a més públic. Actualment hi continuo col·laborant amb aquest mitjà en l’elaboració de seccions concretes i en la readacció d’articles.

Des de l’any 2002 i fins el març del 2016,  he treballat a ERF – Estudi Ramon Folch & Associats, dirigint  projectes de comunicació, gestió i estratègia ambiental com a Consultora, en estreta col·laboració amb grups de treball multidisciplinaris: ambientòlegs, biòlegs, periodistes, arquitectes, enginyers, advocats, paisatgistes, museòlegs, dissenyadors, etc. Paral·lelament a l’elaboració tècnica de projectes, he desenvolupat tasques relacionades amb la comunicació corporativa de l’empresa, la innovació i el desenvolupament de nous productes. De manera puntual, segueixo col·laborant amb ERF en projectes estratègics i de comunicació ambiental.

Actualment sóc professora de Processos i Productes Sostenibles al Grau de Disseny de Elisava. He dirigit la revista digital Sostenible.cat com a Cap de Redacció, on encara col·laboro puntualment en l’elaboració de reportatges i articles sobre sostenibilitat en el món local i l’ecodisseny.

Usuària de l’entorn digital i les xarxes socials, he creat el bloc Quincalla.org sobre disseny sostenible i social; on comparteixo tot el que em crida l’atenció relacionat amb el bon disseny i amb formes alternatives de produir i consumir.

Finalment, el meu perfil transversal em permet col·laborar en projectes  de comunicació, estratègia creativa i disseny sostenible i social amb administracions, entitats, empreses i dissenyadors com és el cas de l’Agència de Residus de Catalunya, l’Aula Ambiental de Sagrada Família, Formació i Treball, La Page Original, Oxido tallerMobles 114, Maamproject,  Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Podeu consultar el meu CV (i el meu CV complert). També em podeu contactar directament amb un correu electrònic (ana@anavillagordo.com) o bé ens podem trobar virtualment (en les múltiples xarxes socials en les que, de tant en tant, em perdo o trobo) o bé en persona.

També podeu llegir aquesta entrevista que em van fer des de Tomando Conciencia Magazine, ‘Un buen diseño también respeta el medio ambiente’ o bé aquest reportatge on vaig col·laborar amb Valor afegit per parlar sobre la desmaterialització.

 

 

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *