El Rebost

logo-rebost-gran-color1

Magatzem del Reciclatge

Aquest és un projecte en fase pilot iniciat l’octubre 2008 per a l’allargament del cicle de vida de residus provinents de la indústria a partir d’emmagatzemar-los i distribuir-los a centres educatius, associacions i altres equipaments socials per a la seva reutilització en activitats d’educació artística i sensibilització mediambiental.

El desenvolupament de les següents fases preveu a més a més de la consolidació del servei del magatzem, desenvolupar formació per a formadors en matèria de reutilització de materials, la creació d’una xarxa per a la circulació de materials reciclats en l’àmbit del reciclatge artístic i la creació d’una guia de l’usuari pel que fa a procediments i materials artístics mediambientalment responsables.

El ReBOST està inspirat en l’experiència italiana de Remida, a la ciutat de Reggio Emilia. Remida compta amb 10 anys de trajectòria i a través de la seva experiència es demostra la viabilitat i transcendència educativa del projecte.

Aquesta filosofia de treball s’està extenent a nivell mundial. A l’estat, i a Catalunya, comencen a donar-se les primeres experiències de magatzems de reciclatge amb intencionalitat sòcio educativa.

Des de l’Associació Espiral apostem per estar a l’avantguarda d’aquestes experiències a nivell estatal i hem decidit implantar el projecte allà on treballem: a Badalona.

És per aquest motiu que oferim a escoles i entitats els materials que estem recollint de les empreses Badalonines. Són materials per treballar les arts plàstiques, per jugar, inventar, construir tot tipus de projectes (andròmines, escenografies….). El que ens plantegem és optimitzar els recursos: reduir el cost dels materials artístics, reduir l’impacte ambiental de les empreses i augmentar el potencial creatiu!

This Article Has 1 Comment
  1. Sleejella-online

    Gracies per bloc intiresny

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *