Tastets d’ecodisseny a mida

D’on va sorgir la idea?

Una col·lega em va comentar que havia organitzat tallers alternatius amb d’altres pares per oferir als seus fills la possibilitat de passar-ho bé, aprenent i creant. D’aquí els CASALS ALTERNATIUS. Jo li vaig proposar que un d’aquests tallers fos d’ecodisseny i de reciclatge creatiu per totes les edats. I aquí va començar una activitat que volem oferir des d’Espiral: els tastets d’ecodisseny.

En Cristina Ribas’ blog podem trobar aquesta reflexió:

Cada cop és més complex gestionar el context canviant del nostre món amb l’educació i la motivació dels nens. Per una banda, la incorporació d’ordinadors, pissarres electròniques i altres eines digitals a les escoles està posant de manifest la manca de continguts en nous formats -com, per exemple, videojocs educatius-,  fins i tot de mètodes completament nous, com ara l’aprenentage en xarxa que assenyala Jordi Graells. Per una altra banda, pensem que no cal delegar-ho tot al sistema educatiu, les famílies podem fer molt: implicant-nos en les activitats en les quals els nostres fills aprenen i gaudeixen, també en les d’oci i les extraescolars.

Per això ens varem decidir a organitzar el  ”casal alternatiu” en el que han col·laborat intensament -i això potser és el més interessant- els pares  i les mares dels 10 nens i nenes que hi han participat. Encara no sabem com donar-li continuïtat a una experiència que tothom ha valorat molt positivament.

Esperem tenir imatges i moltes anècdotes per explicar un cop haguem fet alguns d’aquests tastets… tenim molts emparaulats… ara, ens hi hem de posar!

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *