En l’article de Diario Design, El nuevo packaging reutilizable de Lékué, obra de Nomon Design, Lékué i Nomon Design proposen un nou pack d’edició limitada per a l’estoig a vapor Lékué. Consisteix en un envàs de tela. Però, quan el desemboliques resulta que es tracta d’un davantal. Però, encara més: quan te’l poses, resulta que també inclou receptes fàcils i saludables a realitzar amb el producte que, en un primer moment, embolicava. Passar de ser un envàs a un producte multiús en pocs passos i minuts, resulta un repte que Lékué i Nomon Design han resolt conjuntament.
Els envasos que només acompanyen els productes fins a la botiga (transport, emmagatzematge, informació al consumidor i fins i tot ubicació en botiga) està clar que realitzen una funció important; però que finalitza just en el moment en el que el producte comença a ser utilitzat. Quan l’envàs mor, neix el producte. Un envàs que ha implicat el consum de nombrosos recursos (aigua, materials, energia) i que ja ha generat impactes (emissió de contaminants i residus derivats de la seva fabricació); resulta que esdevé en residu quasi sense esser utilitzats. Llavors, tots els envasos esdevenen en dissenys poc sostenibles i poc durables pel fet de ser envasos? Un cop deixen de contenir el producte, passen a ser inútils i, per tant, un residu? Lékué demostra que no. I no és l’únic, també ho fa Cavallum de Ciclus, on l’envàs passa a ser part d’un nou producte, una làmpada, un cop ha finalitzar la seva funció de protegir i transportar una ampolla de vi; o bé Re-wine, publicat fa 3 anys en aquest blog, on un envàs esdevé en una làmpada i fins i tot en un totxo.
Lékué, doncs, esdevé una proposta no només sostenible i sana, sinó també original, divertida i diferent. I sobretot, senzilla i poc pretenciosa… com la cuina al vapor!
Be the first to comment