Logotip Quincalla

Phoneblocks, un mòbil per a tota la vida?

A qui li dura un mòbil més de 2 anys? Bé, a qui li dura un mòbil 2 anys?
Jo no he tingut gaire sort. Dos me’ls han robat. I dos han deixat de funcionar. El que tinc ara té la pantalla mig trencada (se’m va caure als pocs mesos de comprar-me’l) però funciona i no em puc plantejar arreglar-la (em surt més a compte comprar-me un de nou) i no vull llençar-lo.

Les bateries venen amb data de caducitat i els mòbils estan pensats per durar poc, per ser poc reparables i poc customitzables. Ens avorrim d’ells, volem l’últim en tecnologia que ha sortit, i un cop ha caducat la permanència amb l’operadora corresponent, ja estem pensant quin mòbil ens regalaran (Tot és mentida! El paguem i més del que val!).

Phoneblocks, just an idea!

phonebloks-modular-phone-645x487

I llavors, descobreixes el Phoneblocks. Un concepte de mòbil que possibilita, entre d’altres: la fàcil reparació i intercanvi de peces; i la customització del mòbil en funció de les teves inquietuds (que poden variar al llarg dels anys). De moment, no especifiquen amb quins materials es fabricaria, ni com, ni qui ho faria, ni amb quines condicions… ni a quin preu es trobaria al mercat. I tampoc acabo de veure clar com s’ho faran perquè sempre encaixin les peces que cada consumidor prefereixi. Però, com a concepte a explorar i desenvolupar, crec té tot el sentit del món… i per això, ja he donat el meu suport via Facebook i Twitter!

phone-blocks-store

 

 

 

 

 

 

 

 

Designed for the dump!
De fet, la major part dels gadgets electrònics (mòbils, tablets, portàtils, televisors, etc.) estan dissenyats per a durar poc i generar molts residus tant durant la seva fabricació com un cop finalitza la seva vida “útil”. Aquest vídeo “The story of electronics” (2010) de “The story of stuff project” planteja molts aspectes del mal disseny dels aparells electrònics: la matèria prima (l’extracció de la qual és molt impactant a nivell ambiental i social), la fabricació (tòxics, explotació de treballadors…), l’ús (tendències, dificultat de reparació, consumisme…) i el final de cicle (enviament a països en vies de desenvolupament de manera il·legal, toxicitat associada al seu desmuntatge…).

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *