Logotip Quincalla

Life Pscycle-ology

Fent el repàs setmanal de blocs i altres mitjans que segueixo via Google Reader, em va cridar l’atenció un post audiovisual de Diseño y Sostenibilidad sobre el cicle de vida d’un objecte quotidià: un mòbil. L’animació se centra en el breu cicle de vida d’aquest objecte i com aquest ho viu amb tristesa i inquietud: ” I ara què? Què seré a partir d’ara?”.

The secret Life of Things Sustainability animation mostra, de manera molt “humanitzada”, com se senten els objectes quan la seva vida útil finalitza molt abans del que esperaven. Tots sabem que en el cas dels productes tecnològics, resulta especialment accelerada la substitució d’aparells per altres de nous,  tot i que fes un any o poc més que els havíem comprat. L’opció d’aprofitar les peces i materials d’aquests objectes electrònics per crear-ne de nous és una de les possibilitats; així com dissenyar els productes de manera que es puguin afegir peces o canviar l’aparença sense necessitat de comprar un nou aparell.

Interessant proposta per a la reflexió sobre el cicle de vida dels productes, sobre la manera de consumir que s’està instaurant i sobre possibles opcions que donen una segona oportunitat als objectes.

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *