Logotip Quincalla

KeepCup, una tassa sostenible a la carta

Sector: Residus.
Sóc un ECOdisseny, perquè… sóc reciclat, reciclable i reutilitzable.
D’on vinc? Estic dissenyat i manufacturat a Austràlia.
Qui m’ha dissenyat? KeepCup.
Estic a la venta? Sí, costa uns 10 euros més els costos d’enviament (es poden adquirir mitjançant la web).

KeepCup és una tassa molt similar a les que ens ofereixen en les cafeteries quan demanem un cafè per emportar però es diferencia perquè és reciclada, reciclable i reutilitzable. Sabies que un got de paper i plàstic d’usar i tirar pot trigar fins a 50 anys o més en biodegradar-se? A més, aquesta tassa la podem dissenyar en la combinació de colors que més ens agradi.

En quines fases sóc més sostenible? Per què?
Extracció de materials: el material emprat en la fabricació d’aquest producte és el polipropilè reciclat.
-Ús: Aquest producte es basa en la reutilització, la qual cosa deriva en un menor consum de plàstics i de paper que posteriorment, i en el cas de les tasses de cafè per emportar, es converteixen en residus després del primer i únic ús. A més, està pensat perquè no et cremis mentre beus el cafè (o l’aigua, el té, etc.) i perquè el puguis obrir i tancar sense problema amb una pestanya adaptable molt pràctica. I, tot i que sempre parlem de cafè, el KeepCup és útil per transportar qualsevol líquid, essent així multifuncional.
-Eliminació: a més és reciclable, de manera que després dels seus quatre anys de vida útil es pot reconvertir en un altre producte. Estem parlant llavors d’un producte durable i a més reciclable.

A més… KeepCup és una prova de que el disseny sostenible, o bon disseny, no ha de deixar de ser atractiu; tot el contrari. Aquest producte ofereix la possibilitat d’escollir els seus colors en la mateixa web just abans de fer la compra, així com la seva mida ja que n’hi ha tres de disponibles. Un altre aspecte interessant del seu curat disseny és que es pot adaptar als diversos utensilis que es fan servir per subjectar gots en els cotxes, trens, avions, etc.

Anant més enllà i com a mostra d’aquesta clara aposta, l’empresa ofereix un any de garantia pel seu producte. Qui ho diria, de tassa d’usar i tirar a tassa reutilitzable amb garantia! I sembla que en uns mesos hi haurà la versió per als més petits.

A la web d’aquest producte també podreu saber amb la seva calculadora, si voleu, la vostra petjada associada als cafès que us emporteu de les cafeteries en recipients d’un sol ús en comparació amb el KeepCup. Resulta interessant comprovar com un producte que respon a una necessitat tan concreta (sempre anem amb presses però no volem renunciar al nostre cafè diari), fins ara resolta d’una manera insostenible, no només pot oferir una resposta de disseny i de valor, sinó que a més la comunica bé als seus usuaris facilitant eines per entendre el valor que realment aporta. Un producte rodó… des del concepte, disseny, materials, i comunicació.

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *