Logotip Quincalla

I si conduir o ballar produís energia?

N’havia sentit a parlar fa temps… Resulta que existeixen al mercat uns “badenes” que generen energia en transformar l’energia mecànica en energia elèctrica cada vegada que un vehicle hi passa per sobre. El dissenyador, en Peter Hughes, ho ha fet realitat a la ciutat de Londres. Els costos són encara molt elevats (uns 75.000 dólars per cadascun) però aquests s’amortitzen en un any.

Està clar que els cotxes es continuen movent amb combustibles fòssils, tot i que la tendència futura en disminueixi aquesta proporció incrementant la participació del motor elèctric, del biodiesel, de l’hidrogen… La situació ideal seria menys cotxes + cotxes menys contaminants + carreteres i “badens” generadors d’energia. De moment encara ho veig difícil, però mentrestant qualsevol generació d’energia que aprofiti un procés existent és benvinguda… però això sí, no per consumir més… insisteixo, s’ha de començar per una reducció del consum i no s’ha de caure en el discurs de “no cal reduir el consum d’energia perquè podem produir energia de manera més sostenible”… El més sostenible és consumir de manera responsable.

T’ambé n’he sentit a parlar de Sustainable Dance Club, un club de Rotterdam en el qual el sòl genera energia a partir del ball dels visitants aprofitant aquesta energia per a les llums i la música. En aquest cas sóm els humans l’origen de l’energia!

Interessant idea a aplicar en d’altres entorns. Pensem en tot allò que fem diàriament de manera mecànica i que podria generar energia: teclejar en el nostre ordinador? agafar l’autobús? anar en bicicleta? dormir? Bé, estic convençuda que hi ha moltes maneres d’aprofitar energèticament accions quotidianes i que s’està investigant a molts nivells… per començar, però, consumim menys i pensem més com viure bé i en equilibri.

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *