Logotip Quincalla

Es pot transformar el soroll en electricitat?

Sector: Energia.
Sóc un ECOdisseny, perquè… absorbeixo soroll i el transformo en energia elèctrica.
D’on vinc? Del Japó, concretament de la “Japan Design Foundation”, organisme creat pel govern japonés per impulsar l’activitat del disseny.
Qui m’ha dissenyat? L’equip de disseny d’aquest artefacte està format per: Jihoon Kim, Boyeon Kim, Myung-Suk Kim y Da-Woon Chung.
Estic a la venta? No, encara sóc un concepte.

Sonea és un aparell que permet transformar el soroll en energia elèctrica. Imagineu que el soroll de les àrees industrials, obres, aeroports, discoteques i carrers i autopistes amb trànsit, etc; es pogués reduir i alhora aprofitar per generar energia.

En quines fases sóc més sostenible? Per què?
Ús: Segons els seus creadors, una unitat de 45×45 cm de superfície i 8 cm d’ample, amb un pes de 7 quilograms, pot generar 30 watts d’energia per cada decibel de so.

De fet, existeix una clara tendència de projectes lligats a l’obtenció d’energia a partir de l’energia cinètica: portes giratòries, panells sota terra, etc. Són algunes de les solucions que s’estan implementant en ciutats per abastir-les energèticament. Però aquests casos els explicarem en una sèrie especial d’ecodissenys específica sobre iniciatives dirigides a l’aprofitament de l’energia.

Però…
Segons diversos dissenyadors no resulta un disseny viable (…) Es pot llegir tot l’article a Sostenible.cat

Ambientòloga, experta en ecodisseny
17-07-2010
Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *