Logotip Quincalla

Eco-idees > eco-projectes > eco-productes

El primer mes del 2010… i alguns projectes i productes que he conegut al llarg de les darreres setmanes… i molts d’altres que aniré explicant molt breument… pinzellades d’ecoidees.

Una ecoparty: festes més sostenible amb plats i bols de canya de sucre, coberts de fusta, globus biodegradables, guirnaldes de paper, etc. Més info a Ecomyparty

La marca de sabates ecològiques Veja dissenyades per François-Ghislain Morillon i Sébastien Kopp es fabriquen amb fibres naturals (cotó orgànic i cuir ecològic sense crom). A més la producció és a petita escala i respectant els principis del comerç just. Ara aquesta marca li fa una miqueta la competència a Nike, Adidas i a Converses.

Elvis&Kresse es una empresa que van fundar dos bombers (que donen nom a la marca) a partir de la recopilació de les mangueres que al llarg de molts anys s’havien fet servir per lluitar contra el foc. Amb aquesta matèria prima reutilitzada produeixen bosses, carteres i fins i tot cordes per a guitarres. A més aquesta empresa destina part del que obté a una organització caritativa per als bombers del Regne Unit.

Mòbil de Nokia, un prototip de James Barber. L’objectiu d’aquest dissenyador és que el 85% dels seus materials siguin reciclables i que tingui una durabilitat de 5 anys.

Andrea és un purificador d’aire dissenyat per Mathieu Lehanneu i David Edwards que ha deixat de ser un prototip per esser un producte a la venta des d’octubre de 2009. Aquest purificador utilitza la capacitat de les plantes (com l’aloe vera, que té una gran capacitat d’absorció) per depurar l’atmosfera de manera més sostenible i natural que no pas amb filtres de carbó actiu (essent 40 vegades més eficient que aquests).  L’activitat metabòlica de la planta tranforma de manera bioquímica les impureses de l’ambient. Funciona en estàncies de fins a 40 metres quadrats.

Un banc que carrega d’energia. Un prototip dels dissenyadors Seon-Keun, Min Byung-Woo i Owen Song.  Consisteix en un banc que es composa d’unes fines làmines de paques solars, una bateria recarregable i un marc reciclat d’alumini i plàstic.

Recompute, és un projecte presentat per la Greener Gadget Competition, una torre d’ordinador de cartó corrugat que inclou tres components electrònics: placa base, processador i memòria, disc dur i font d’alimentació. Recompute disposa de 8 ports usb. Per al seu montatge i desmuntatge no utilitza cap cargol, de manera que el seu reciclat resulta més senzill.

Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *