Com explicar la importància de difondre la cultura de la sostenibilitat entre la ciutadania? Com presentar tots els recursos disponibles per entendre millor la nostra ciutat (a nivell ecosistèmic), com funciona, per què és com és i què podem fer per millorar-la? Des de l’Ajuntament de Barcelona necessitaven fer una eina que els ajudés a explicar tot això de manera senzilla, clara i atractiva. El primer pas, honest i necessari, és reconèixer que allò que fas i ofereixes no acaba d’arribar al públic objectiu. Un cop ho saps, arriba el moment d’intentar explicar-ho amb uns continguts i format facilitador i proper. I resulta que aquest procés esdevé una oportunitat per replantejar la manera en què expliquem les coses, per cridar a la participació i la implicació ciutadana: imprescindible per produir un canvi cultural. Aquest ha estat el cas del ‘Catàleg de Recursos per a una cultura de la sostenibilitat’ en el marc de Barcelona + Sostenible i ‘Fem xarxa per una cultura de sostenibilitat’.
Un fulletó amb dues cares del mateix projecte, però que necessitaven estar separades. Dissenyat per Lapage i redactat conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona. Un treball en equip on he donat suport per explicar eines que ja existeixen però que no arriben a tota la ciutadania que es voldria. Els ingredients per assolir-ho són: una estructura de continguts i un relat proper i endreçat; un suport gràfic atractiu, net i que ajuda a endreçar; i un equip compromés i crític.
El resultat, aquest Catàleg que permet tenir 2 en 1. Per una cara, quina és la xarxa que permet estendre la cultura de la sostenibilitat (una xarxa de xarxes) a la ciutat de Barcelona, i com es formalitza sobre el territori; i per l’altra cara, quins recursos concrets es posa al servei d’aquesta xarxa, en quins vectors ambientals i de quina manera.
Be the first to comment