Logotip Quincalla

Bastida, roba que creix al ritme dels més petits

Sector: Tèxtil.
Sóc un ECOdisseny, perquè… la meva vida útil es pot allargar des del 9 mesos fins als 3 anys i mig.
Qui m’ha dissenyat? Bastida Solutions
Estic a la venta? Sí, per comprar-me només has d’enviar un correu electrònic a  info@bastidasolutions.com. Si prefereixes anar a la botiga, em trobaràs a La mamavaca, Bebetistan, i a Natacha (al carrer Madrazo 94-96, de Barcelona).

Per fi, introduïm algun ecodisseny d’aquest sector, i concretament de roba per a nens, que sobretot en els primers anys queda obsoleta en qüestió de mesos i, fins i tot, setmanes. Bastida Solutions proposa una col·lecció que de moment es composa per un model de jaqueta i un altre de pantalons. Les jaquetes es troben disponibles en sis colors, mentre que els pantalons ho estan en dos. A més, els dissenys es presenten en colors vibrants amb costures en altres colors, que li donen un aire divertit i atractiu alhora. No oblidem que el disseny no ha de deixar de banda l’estètica.

En quines fases sóc més sostenible? Per què?
Utilització: Aquest conjunt de jaqueta i pantalons s’adapta a l’edat del nen: essent, per exemple, els pantalons més amples en els primers mesos (per adaptar-se als bolquers) i amb la opció de ser més estrets, a partir de cremalleres i botons (un cop els nens ja no porten bolquers). D’aquesta manera, aquesta peça de roba no deixarà de ser útil en poques setmanes, sinó que podrà acompanyar al nen o nena durant els primers anys de la seva vida.

Però… De moment aquesta dissenyadora encara treballa a petita escala, tot i que amb opcions molt sostenibles i atractives. Esperem que en breu la puguem trobar a més botigues, i que ampliï la seva oferta de roba adaptable per a nens. D’altra banda, no hi ha informació sobre els teixits que empra (naturals, locals, etc.) o sobre els tints; i un altre aspecte clau serà comprovar si la durabilitat de les peces de roba li possibilita complir amb el seu paper de durar molts anys. Però, com a concepte i primer producte, Bastida es presenta com una alternativa interessant per vestir als més petits de manera sostenible.

(Artículo en castellano: http://www.sostenible.cat/sostenible/web/noticies/sos_noticies_web.php?cod_idioma=2&seccio=8&num_noticia=431305)

Sostenible.cat
12-04-2010
Be the first to comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *